Vanden Stock: "Oorlog moet nu stoppen"

ZATERDAG, 12 SEPTEMBER 2009, 11:07 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst na de hele heisa rond Wasilewski spreekt voorzitter Roger Vanden Stock weer in de pers. Vanden Stock wil vrede sluiten met Standard: "We hebben genoeg met modder gegooid naar elkaar."


"Vandaag zeg ik: het moet gedaan zijn met de oorlog tussen Anderlecht en Standard", aldus Vanden Stock. Daarom heb ik beslist om nu mijn hand uit te steken en te zeggen: als jullie willen, beginnen we opnieuw met een wit blad. Het voetbal heeft geen oorlog tussen twee clubs nodig. Ik hoop dat Standard de uitgestoken hand aanneemt en beseft dat het gedaan moet zijn."

Over Standard-Anderlecht

"Ik was erg kwaad na die match. Ik was zelfs zo kwaad dat ik vroeger ben opgestapt. Normaal ga ik nooit naar de kleedkamer tijdens de rust, nu deed ik dat wel. Ik was echt getroffen toen ik een sterke man als Wasilewski zo veel pijn zag lijden. Wat me stoorde, is dat er in de tweede helft met dat incident geen rekening werd gehouden. Enkele minuten voor het einde kon nog een slachtoffer vallen. Standard heeft nooit berouw getoond. Ik hoop dat ze dat nu wel zullen doen."

Over juridische stappen

"Mijn gedachten gaan alleen uit naar de twee slachtoffers van de topper: Jan Polak en Marcin Wasilewski. Kan Wasyl ooit nog spelen? Net daarom gaan we een klacht indienen bij de rechtbank. De beslissing daarover is nog niet gevallen, maar onze advocaten Deleu en Spreutels zijn al bezig met het onderzoek. Die plicht hebben wij als club. Standard moet dit nu niet als een aanval beschouwen. Stel dat Wasilewski nooit meer kan voetballen. Dan verdient hij op zijn minst een schadevergoeding."

Over Ariël Jacobs

"Mijn trainer Ariël Jacobs heeft verklaard dat hij gaat stoppen. Wel, Ariël is een gentleman. Bijgevolg kan hij moeilijk leven in de voetbalwereld zoals we die de laatste weken kennen. Zijn vertrek zou een verlies betekenen voor het voetbal. Daarom zal ik hem trachten te overtuigen om te blijven voortwerken. Of zijn uitspraken zijn gezag hebben ondermijnd bij de spelers? (knikt) Als ik zeg dat ik moet ingrijpen, dan doe ik dat ook om deze reden, ja."

Over de nationale ploeg

"Ik vind dat we enkele jaren geleden een fout hebben gemaakt. Ik wil daar niet specifiek op ingaan. Maar vandaag kan ik wel zeggen: ik had gelijk. Nu moet Advocaat de puntjes op de i zetten. De huidige situatie kan alleen veranderen door de mensen aan het stuur. Het moet in ieder geval professioneler. Wie nu aan het stuur zit, doet wel zijn best, maar in de huidige omstandigheden is dat niet goed genoeg."

Bronnen: GvA, HNB, Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.