Rode Duivels verliezen ook in Armenië

DONDERDAG, 10 SEPTEMBER 2009, 00:19 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na de blamage tegen Spanje hebben de Rode Duivels ook verloren van Armenië. In Jerevan werd het 2-1 na alweer een ondermaatse prestatie. De nationale ploeg zit in een crisis die zijn weerga niet kent.


Aanvankelijk verliep de partij nog gelijkopgaand maar kansen creëeren lukte de Belgen niet. Armenië had daar kennelijk minder moeite mee want het speelde de ene kans na de andere bijeen. De 1-0 stand bij de rust was zeker niet gevleid. Na de pauze volgde al snel de 2-0. Defour en Simons zich lieten ringeloren door Hovsepyan, die naast Gillet binnentrapte. De intrede van De Sutter zorgde voor meer vuur bij de Duivels. Hij dwong twee goede kansen af, maar kende pech bij de afwerking. België kreeg zijn eerredder uiteindelijk nog wel toen Van Buyten in de blessuretijd de 2-1 op het bord zette.

Na de match bood interim-bondscoach Frank Vercauteren zijn ontslag aan. "Als je denkt dat je de ploeg niets meer kunt bijbrengen, als je denkt dat het hopeloos is, moet je opstappen", zei Vercauteren aan Sporza. "Met de prestatie van vanavond kan ik me niet vereenzelvigen. Je kunt wel praten en lullen, maar je moet er ook iets aan doen. Blijkbaar kon ik het niet meer overbrengen. Dan moet ik mijn verantwoordelijkheid nemen."

Uitslag: 2-1
Doelpunten: 21' Goharyan (1-0), 50' Hovsepyan (2-0), 92' Van Buyten (2-1)

België: Gillet, Swerts, Van Buyten, Simons, Deschacht, Defour, Martens (52' De Sutter), Mirallas (72' Hazard), De Camargo, Sonck (81' Lamah), Dembélé



anderlecht-online forum