Jacobs: "Ons voetbal is rot"

WOENSDAG, 9 SEPTEMBER 2009, 00:25 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In Sport/Voetbalmagazine van deze week komt Ariël Jacobs terug op de zware beenbreuk van Marcin Wasilewski die een week lang het nieuws beheerste. "Het zal alleen maar erger worden", vreest de coach.


"Ik zie het alleen nog maar escaleren naar een situatie waarin alles geoorloofd is", zegt Jacobs. "Iedereen heeft de mond vol van respect, maar niemand toont het nog. De manier waarop clubbesturen, en niet alleen die van Anderlecht en Standard, elkaar de ogen uitkrabben. Het is een straatje zonder eind. Ons voetbal is rot en je krijgt het er niet meer uit."

"'Voetbal ís oorlog' heb ik altijd een rare uitspraak gevonden, maar in de figuurlijke betekenis ís het dat wel", aldus Jacobs. "Wie naar Anderlecht-Standard gaat, heeft uren voor de aftrap al de indruk dat hij naar het front trekt. Afritten van de snelweg worden afgesloten en de speler die de daad heeft gesteld, wordt onder politiebegeleiding naar de voetbalbond gebracht. De vader die zondag met zijn kind is komen kijken, met welk idee van dat zogezegd passionele spel gaat die naar huis?"

Op de vraag waarom Jacobs niet direct uit het voetbal stapt, zoals hij aankondigde, luidt het antwoord: "Je zit toch nog altijd met een klein stukje passie. Met die dualiteit moet ik nu omgaan: enerzijds de realiteit, anderzijds dat je dit toch graag zou moeten doen. En omdat je jezelf hebt geëngageerd voor de club natuurlijk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.