Overzicht interlands Anderlechtspelers

MAANDAG, 7 SEPTEMBER 2009, 09:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Naast Olivier Deschacht kwamen nog enkele andere spelers van Anderlecht dit weekend in actie met hun nationaal elftal. Zowel Juhasz, Boussoufa als Lukaku hadden iets met de 64e minuut, terwijl Polen steun betuigde aan Wasilewski.


Roland Juhasz en Hongarije gingen thuis met 1-2 onderuit tegen Zweden. De Anderlecht-verdediger werd na 64 minuten naar de kant gehaald met pijnlijke ribben. Met nog drie matchen te spelen staat Hongarije tweede in zijn groep.

In de Afrikaanse kwalificatiezone deed het Marokko van Mbark Boussoufa geen goede zaak met het oog op het wk. De Leeuwen van de Atlas, met Boussoufa 64 minuten tussen de lijnen, speelden slechts 1-1 gelijk tegen Togo. Met nog twee matchen te gaan staat Marokko nu laatste in zijn groep van vier. Enkel de winnaar plaatst zich voor het wk.

In de Concacaf-zone (Noord- en Midden-Amerika) zit Honduras nog wel op schema om Zuid-Afrika te halen. Met Victor Bernardez negentig minuten op de bank werd Trinidad & Tobago thuis makkelijk met 4-0 ingeblikt. Na zeven van de tien speeldagen deelt Honduras de leiding met Verenigde Staten. Mexico en Costa Rica volgen op één puntje. De eerste drie plaatsen zich voor het wk, nummer vier speelt een barrageduel.

De ploegen van de geblesseerden Jan Polak en Marcin Wasilewski speelden allebei gelijk. Tsjechië raakte niet verder dan 2-2 tegen Slowakije en mag het wk vergeten. In dezelfde groep speelde Polen 1-1 tegen Noord-Ierland en behoudt zo kansen op de tweede plaats en een barrageduel. De spelers van Polen staken de ongelukkige Wasilewski een hart onder de riem en kwamen het terrein op met t-shirts met zijn Pools rugnummer 13 en de zin: wij zijn bij jou.

De nationale beloften van België ten slotte wonnen vrijdag al met 0-1 tegen Malta. Bij België mocht Romelu Lukaku na 64 minuten invallen.



anderlecht-online forum