Buurman maakt indruk op circuit van Estoril

ZONDAG, 6 SEPTEMBER 2009, 16:15 - Michaël

Anderlecht-piloot Yelmer Buurman kan tevreden terugblikken op het SF-weekend in Portugal. In de eerste race eindigde de Nederlander als vierde en klokte hij met 1:29.162 de snelste rondetijd.

De zege in de eerste race was voor Esteban Guirrieri van het Griekse Olympiacos. In de tweede race startte Buurman van op de voorlaatste rij (reverse grid). In de bochten kon hij een heel pak concurrenten voorbij steken, maar helaas belandde de Nederlander daarna in de grindbak. De tweede race werd uiteindelijk gewonnen door FC Porto, Anderlecht eindigde als vijfde.

De finale shoot-out werd gereden door Corinthians, Anderlecht, Olympiacos, Seville, Liverpool en AC Milan. De paars-witte bolide startte daarin als tweede na Corinthians. Buurman kende een slechte start en zakte ver weg, maar wist toch nog als vierde te finishen. Ex-F1 coureur Bourdais van Sevilla won de shoot-out en mocht de jackpot van 100.000 euro mee naar huis nemen.

In het algemeen klassement staat Anderlecht zevende met 189 punten. De volgende Superleague Formula-race gaat door op 3 en 4 oktober in Monza, Italië.