Anderlecht en Hoogstraten spelen 1-1 gelijk

VRIJDAG, 4 SEPTEMBER 2009, 21:25 - Sporzafanaat

De oefenmatch tegen derdeklasser Hoogstraten is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. Anderlecht controleerde de partij en dwong de meeste kansen af, maar kon dat overwicht niet omzetten in doelpunten.

Na vijf minuten spelen kreeg Anderlecht een eerste kans en die was meteen raak. Bruno Baras, die woensdag nog een profcontract tekende, trapte een voorzet van Renan in één tijd in doel. Een paar minuten later kwam Hoogstraten tot aan het doel van paars-wit, maar er was niemand gevolgd om de voorzet van Swaegers binnen te tikken. Op het kwartier belandde een schot van Gillet recht in de handen van doelman Van Bael. Ook een afstandsschot van Sare werd door Van Bael gered. Op het half uur kon Hoogstraten via Develer de bordjes in evenwicht zetten: 1-1.

In de tweede helft waren de meeste kansen opnieuw voor Anderlecht. Een kopbalpoging van Baras na 60 minuten werd afgeblokt en in hoekschop gewerkt. Ook Gillet en Kanu gingen op zoek naar de 2-1 maar hun pogingen gingen naast. Aan de overkant ging een afstandsschot van Fockaert net over doel. Vooral Kanu toonde zich samen met Reynaldo erg bedrijvig na de pauze, maar de score veranderde niet meer. De oefenmatch eindigde zo op een 1-1 gelijkspel.