Jacobs: "Belang van ploeg gaat voor eigenbelang"

VRIJDAG, 4 SEPTEMBER 2009, 11:10 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Door de blessures van Jan Polak en Marcin Wasilewski zag Anderlecht zondag twee kernspelers uitvallen. Een moeilijke opgave voor coach Ariël Jacobs want tijd en geld om versterkingen te halen was er niet.


Op de positie van Polak heeft Jacobs met Sare en Kouyaté nog twee alternatieven, maar op de rechtsachter ligt het moeilijker. Gillet houdt niet meer van die positie. "Je mag niet vergeten dat Gillet destijds gehaald is als rechtsback en dat ik hem op het middenveld heb geposteerd", zegt Jacobs in Gazet van Antwerpen. "Ondertussen speelt hij liever niet meer als rechtsachter en op training heeft hij daar wel al eens problemen rond gemaakt."

"Ik heb hem echter duidelijk gemaakt dat hij daar af en toe zal moeten blijven depanneren als de omstandigheden dat vragen. Een speler moet soms begrijpen dat eigen belang moet wijken voor dat van de ploeg."

Ook Rnic is nog een optie, maar die werd door het bestuur al vlug opgegeven. "Na zijn rode kaart tegen BATE heb ik me serieus kwaad gemaakt, maar ik zal een speler nooit afschrijven", zegt Jacobs. "Als er aan het begin van het seizoen gezegd wordt dat iedereen in de kern nodig is, dan wordt daarmee gelachen maar het is de realiteit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.