"School en topsport zo goed mogelijk combineren"

DINSDAG, 1 SEPTEMBER 2009, 22:59 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Peter Smeets, hoofd van de sociale cel van Anderlecht, is één van de bezielers achter het Purple Talents-project waar Romelu Lukaku deel van uitmaakt. Op de website van paars-wit geeft hij meer uitleg.


"Een paar jaar geleden kwam ik samen met Jean Kindermans, technisch directeur van het opleidingscentrum in Neerpede, tot de vaststelling dat er op het gebied studie-topsport nog heel wat werk was in België", vertelt Smeets. "Nadat we - samen met Chris Wyns, directeur van het Sint-Niklaasinstituut - een bezoekje hadden gebracht aan Nederland, hebben we samen een plan uitgewerkt volgens Belgische normen en zo werd het Purple Talents-project geboren."

"Het gaat erom school en topsport zo goed mogelijk met elkaar te combineren. Wie slechte punten haalt op school, voelt dat op voetbalvlak. Zo kunnen uren training wegvallen of is er geen match in het weekend. We zijn het eerste seizoen begonnen met een 13-tal jongeren. Dat was op dat moment net genoeg, want het vergt een hele organisatie. En rendement kan je maar halen als je het organisatorisch allemaal aan kan. Het sni was de school waarmee we het hele project op poten hebben gezet, intussen hebben we ook een samenwerkingsakkoord met Sint-Guido, het Atheneum en Redouté-Pfeiffer."

"Wat Romelu betreft is het maatwerk, maar gelukkig kunnen we ook rekenen op een goeie samenwerking met coach Ariël Jacobs", aldus Smeets. "Ook met Johan Walem was dat afgelopen seizoen bij de beloften overigens het geval."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.