Opinie: Transfergekte gaat van start

DINSDAG, 30 MEI 2017, 19:05 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - OPINIES Hoewel het paars-witte seizoen er amper opzit, is de transferperiode al losgebarsten in Anderlecht. Tielemans is al naar Monaco vertrokken. Kums, Mata en Onyekuru worden dan weer geciteerd in het Astridpark. Tijd voor een eerste update.
 

Met de transfer van Tielemans zouden naast 25 miljoen euro ook een doorverkooppercentage van tien procent en bonussen gepaard gaan. Toegegeven: als we deze week hoorden dat Real Madrid 45 miljoen euro op tafel wilt leggen voor Vincius, fronsten we even onze wenkbrauwen. De Braziliaan is amper zestien en heeft nog alles te bewijzen op het hoogste niveau. Het ging echter om een prestigeduel met FC Barcelona, revanche voor Neymar. Nee, Vincius Junior staat los van Tielemans. Hoewel niemand hem graag ziet vertrekken, lijkt het een faire prijs.
​​​​
Vijftien miljoen euro startgeld in de Champions League en 25 miljoen voor Tielemans. Anderlecht is voor juni al zeker van veertig miljoen euro.

Verder heeft Anderlecht in januari al afspraken gemaakt met Kara en Acheampong, maar lijkt het er alles aan te gaan doen om alle andere belangrijke pionnen in de hoofdstad te houden. Ook Dendoncker en Teodorczyk.

Kara

Het lijdt weinig twijfel dat de Senegalese verdediger deze zomer naar de Premier League vertrekt. Met Spajiclegde Anderlecht al een vervanger vast voor de positie rechts centraal achterin.

​​​​​​​Aangezien Nuytinck en Deschacht lijken te blijven en Anderlecht gelooft in Faes en Delcroix, lijkt de komst van een extra centrale verdediger niet meteen aan de orde. Verder mogen Matthys, De Medina en De Maio vertrekken. Ook voor Heylen lijkt er geen toekomst meer in het Astridpark.

​​​​​​​Acheampong

Als Franky vertrekt, is Onyekuru de gedroomde vervanger. Natuurlijk is de overstap van Eupen naar Anderlecht niet evident, maar 22 doelpunten en negen assists zijn fenomenale cijfers voor een 19-jarige linksbuiten. De Nigeriaan is een dure vogel, maar wel eentje met een enorme progressiemarge en dus hogere doorverkoopwaarde.

Tielemans

Om Tielemans te vervangen, denkt Anderlecht aan Kums. Samen met Dendoncker en Trebel,zou het dan wel goed zitten voor de posities voor de verdediging, zeker wanneer Doumbiazich herpakt en profileert. ​​​​​​​Hanni en Stanciu kunnen elkaar dan afwisselen als aanvallende middenvelder of depanneren op de linksbuiten.

Invallers

Wat ons betreft hebben Thelin, Brunoen Capeldit seizoen bewezen dat ze niet thuishoren in de achttien van een club die een beetje competitief wil zijn in de Champions League. ​​​​​​​Thelin blijft echter en ook Bruno lijkt dat te zullen doen. Anderlecht haalde met Ganvoula al een extra spits in huis en heeft ook nog Vancamp en Iseka in de rangen.

Vancamp kan volgend seizoen misschien best worden uitgeleend om minuten te verzamelen. Wat Anderlecht met Iseka uitspookt, is dan weer schandalig. Iedereen wist voor het seizoen al dat hij niet al te veel zou spelen bij Olympic Marseille. Anderlecht kon hem deze winter gratis terughalen, maar vertikte dat. Nu wordt hij bij het grof huisvuil gezet. Het geval-Iseka zou wel eens de grootste flater van het paars-witte bestuur sinds lang kunnen worden.

Ook Lukebakio en Kawaya worden volgend seizoen wellicht uitgeleend.

Rechtsachter

Op de rechtsachter wordt Matavan Charleroi genoemd. Anderlecht beschikt op die positie nochtans  al over Appiah, Najar en Sowah.Mogelijk wordt die laatste volgend seizoen uitgeleend en Najar
kan ook een positie hoger uit de voeten.

Chipciu viel vorig seizoen op met zijn werklust, maar te weinig met creativiteit. Najar zou dat euvel kunnen oplossen. Vooral dan in kleinere wedstrijden.  

Doelman en diepe spits

De situatie rond Teodorczyk en Svilar is dan weer een pak complexer. Daarom gaan we daar de volgende dagen dieper op in.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.