Supportersfederatie roept op tot kalmte

DINSDAG, 1 SEPTEMBER 2009, 15:44 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In een persbericht roept de Supportersfederatie Profclubs op tot kalmte na de commotie van de voorbije dagen. "Wat er voorbije zondag gebeurde op het veld is voetbal onwaardig", aldus het bericht.


"De Supportersfederatie Profclubs meent dat dezelfde vorm van respect, in een sfeer van sportieve rivaliteit nooit aanleiding mag geven tot excessen", klinkt het. De Supportersfederatie Profclubs is, net als iedereen ontzettend verontwaardigd. Iedereen die ooit gevoetbald heeft, of wiens kinderen voetballen, weet dat wat zondag gebeurde, een nachtmerrie is."

"In de eerste plaats voor de betrokken spelers, maar ook voor de hele voetbalwereld is dit een smet. Wij roepen hierbij de supporters op om zich niet te laten meeslepen in een scenario waar verontwaardiging omslaat in haatdragend gedrag. Tegelijk roepen wij de clubbesturen, voetbaloverheden en pers op tot kalmte en reflectie. Hier moet passend op gereageerd worden, dit mag zich niet meer kunnen herhalen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.