Nzolo: "Iedereen was in shock"

DINSDAG, 1 SEPTEMBER 2009, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad reageert ook scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo op de beenbreuk van Wasilewski. "Het was de zwaarste blessure die ik ooit zag in mijn carrière", aldus Nzolo.


"Ik ben een gevoelig mens en toen ik het been van Wasilewski zag sloot ik even mijn ogen om het niet te moeten aanzien", zegt hij. "Ik heb gewacht tot de speler van het veld geëvacueerd was alvorens de match te herbeginnen, want iedereen was in shock."

Nzolo gaf toe dat Anderlecht-Standard geen makkelijke match was om te fluiten. "Ik wilde de wedstrijd direct in handen nemen door mij te laten gelden. Daarom trok ik ook snel geel. Ik ben tevreden over mijn match, maar wat er tijdens de rust in de spelerstunnel gebeurde overstijgt de sport. Ook door die incidenten naast het veld verliest het voetbal zijn schoonheid."

Vandaag trekt Nzolo naar de voetbalbond om zijn verhaal te doen voor de commissie die de strafmaat van Witsel moet bepalen. "Het is niet aan mij om te zeggen hoe lang hij moet geschorst worden. Grote vraag is of hij het met opzet heeft gedaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.