Anderlecht sluit af met een overwinning

ZONDAG, 21 MEI 2017, 14:18 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelde vandaag zijn laatste partij in het seizoen 2016-2017. Paars-wit sloot het seizoen af met een 3-2 overwinning tegen Oostende. Het eindigt daarmee met zeven punten voorsprong op Club Brugge dat Gent klopte en zo tweede eindigt.

Anderlecht begon met een paar wijzigingen: Deschacht stond centraal achterin naast Dendoncker. Stanciu kreeg zo zijn kans op het middenveld en ook Capel mocht nog eens aantreden, net als Bruno. Trebel en Tielemans vervolledigden het middenveld. Rubén nam de plaats van Boeckx in doel in.

Anderlecht nam een vliegende start en creëerde in de eerste vijf minuten al een paar kansen. Daarna viel de motor echter stil en veranderde de match in een gezapige oefenpot. Stanciu trof wel nog eens de lat rond de dertigste minuut. De goal viel snel daarna aan de overkant: de verdediging stond te slapen en Milic kon bij een derde poging in één fase binnen koppen.

Paars-wit leek toch even van slag en had een aantal minuten nodig om een nieuw offensief op te zetten. Maar daarna ging de druk gestaag omhoog. Teodorczyk en Bruno probeerden het beiden met een uitstekende kopbal, maar keeper Dutoit onderscheidde zich met twee puike reddingen. Net voor de rust kwam de gelijkmaker er dan toch toen Rozehnal onnodig een voorzet onderschepte en zo staalhard in eigen doel kopte.

De tweede helft startte met een resem wissels. Zo ging Tielemans, in zijn laatste match voor paars-wit, naar de kant. Weiler probeerde het ook eens met twee spitsen en bracht ook Thelin in. De goal kwam echter toch een beetje uit de lucht vallen toen Dendoncker vanop afstand binnen vlamde. Plots sloeg de vlam weer in de pan en de 2-2 stond al snel weer op het bord toen Deschacht blunderde en zo Akpala de gelijkmaker aanbood.

Anderlecht wilde echter met een overwinning afsluiten en drukte door.  Twaalf minuten voor het einde was het raak: na een mooie combinatie met Hanni kon Acheampong van dichtbij binnen knallen. Teodorzcyk kwam nog dichtbij een goal toen hij alleen op de keeper mocht afstormen, maar de lat zat in de weg. Aan de overkant maakte Berrier nog aanspraak op een penalty toen hij in een duel in het kruis werd getrapt. De ref zag er geen graten in en de wedstrijd eindigde zo op 3-2.

Score: 3-2
Goals: 28' Milic (0-1), 42' Rozehnal (1-1), 64' Dendoncker (2-1), 68' Akpala (2-2), 78' Acheampong (3-2)

Anderlecht: Rubén, Deschacht, Appiah, Obradovic, Bruno (60' Kiese Thelin), Trebel, Tielemans (55' Hanni), Dendoncker, Stanciu, Teodorczyk, Capel (45' Acheampong)
Oostende: Dutoit, Rozehnal (88' Van der Heyden), Tomasevic, Milic, Berrier, Jali, Ozkan, Canesin (82' Pedersen), Marusic, Akpala, El Ghanassy (68' Capon)

Geel: 84' Jali

Scheidsrechter: Luc Wouters

Alle fases van de match:
93' Einde van de wedstrijd.
93' Berrie krijgt een trap in het zestienmetergebied, maar de ref fluit niet.
91' Teodorczyk komt alleen voor de keeper, maar de lat zit in de weg!
91' De uitrijking van de Jupiler Pro League trofee volgt meteen na de match.
88' Thelin zoekt de ruimte en schiet vanuit de draai, maar het leer gaat over en naast.
87' Wissel: Van der Heyden in, Rozehnal out.
84' Trebel is het slachtoffer van een tackle langs achteren. Jali is de dader. Geel en vrije trap!
81' Wissel: Pedersen in, Canesin out.
78' GOAL! Acheampong scoort met een hard schot! De goal kwam tot stand dankzij een knappe combinatie met Hanni.
76' Teodorczyk met de kans: hij levert een hard schot af! De bal gaat over het doel.
74' Hanni krijgt een kans via een vrije trap. De bal wordt geblokt. Het wordt een corner.
73' Oostende wordt betrapt op handspel. Vrije trap, oordeelt de ref!
69' Kans voor Oostende met een schot! De doelman keert het gevaar met een sprong. Het wordt een hoekschop.
68' Wissel: Capon in, El Ghanassy out.
68' GOAL! Akpala tikt de bal binnen! De goal kwam tot stand dankzij een blunder van Deschacht.
65' Berrier krijgt een kans en schiet! Het leer zoeft over de goal.
63' GOAL! Dendoncker scoort met een hard schot! De bal gaat binnen in de rechteronderhoek. De goal viel na een corner.
59' Wissel: Thelin in, Bruno out.
58' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Anderlecht.
58' Teodorczyk kan van dichtbij schieten! De doelman staat pal.
54' Wissel: Hanni in, Tielemans out.
52' Het tempo is momenteel te laag en er zijn veel slordigheden. Er valt weinig te zien.
45' Wissel: Acheampong in, Capel out.
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

44' Oostende neemt de match in handen en drukt. Levert het wat op?
42' Een voorzet van Appiah wordt staalhard in eigen doel gekopt door Rozenhal
41' GOAL! Rozehnal maakt een own goal!
40' Bruno krijgt een kopbalkans, maar Dutoit komt tussen en ramt de bal weg. Dat was een prima mogelijkheid! Het levert een corner op. Trebel leverde de vrije trap af voorafgaand aan de poging.
39' Kans om te scoren via Teodorczyk met een kopbal. Dat was een uitstekende mogelijkheid! Dutoit ranselt de bal uit het doelvlak met een sprong. Het levert een corner op. Stanciu creëerde de kans met een voorzet vanop de rechterflank.
37' Akpala met de kans! Hij heeft de bal maar binnen te tikken, maar zet de bal naast! Dat was een uitstekende poging! De voorzet kwam vanop de rechterflank.
36' De grasmat heeft duidelijk te lijden gehad onder het podium dat er een week stond. Een grote gele vlek verraadt waar het podium stond.
31' RSC Anderlecht lijkt van slag te zijn.
28' Corner voor RSC Anderlecht.
28' GOAL! Milic scoort met een overhoekse kopbal! De voorzet kwam vanop de linkerflank.
27' Berrier met de kans: hij levert een hard schot af! De bal wordt van de lijn geveegd.
26' Wat een actie van Stanciu. Na de bal te hebben gerecupereerd steekt hij het hele veld over om zelf op de lat te besluiten.
24' Stanciu met de kans: hij levert een hard schot af! De lat brengt echter redding!
22' Milic tracht bal binnen duwen! Ruben raapt de bal gewoon op. De doelkans kwam er na een corner.
21' Corner voor Oostende.
20' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Oostende.
19' Oostende versiert een kans met een hard schot! Het leer zoeft over de goal. De doelkans kwam er na een corner.
17' RSC Anderlecht neemt de wedstrijd in handen en probeert de bakens te verzetten.
9' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Oostende.
8' Anderlecht is goed gestart met veel kansen en druk. Nu de storm even gaan liggen is, kunnen, en melden dat Tielemans voor de aftrap ook de Ebbenhouten Schoen kreeg.
7' Kans voor Bruno met een schot! De keeper kan de bal wegslaan. Het wordt een corner.
5' Stanciu kan van dichtbij aanleggen, maar de bal gaat naast het doel.
1' De wedstrijd gaat van start.

Opstelling RSC Anderlecht: Ruben, Deschacht, Appiah, Obradovic, Bruno, Trebel, Tielemans, Dendoncker, Stanciu, Teodorczyk, Capel
Opstelling Oostende: Dutoit, Rozehnal, Tomasevic, Milic, Berrier, Jali, Ozkan, Canesin, Marusic, Akpala, El Ghanassy