Anderlecht kampioen na zege tegen Charleroi

DONDERDAG, 18 MEI 2017, 22:35 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich donderdagavond verzekerd van de 34e landstitel uit zijn geschiedenis. Paars-wit won met 1-3 op het veld van Charleroi. Bovendien verloor Club Brugge op bezoek bij Oostende.

De eerste helft was identiek aan de vorige wedstrijd tussen Anderlecht en Charleroi. Anderlecht monopoliseerde de bal, maar kon daar te weinig kansen uit puren. Charleroi verdedigde goed en scoorde uit haar enige mogelijkheid.

Kara Mbodj verloor een kopbalduel en Frank Boeckx kwam onnodig uit. Bedia omspeelde de paars-witte doelman en legde de bal eenvoudig binnen. 1-0 was meteen ook de ruststand. Kort voordien had Sofiane Hanni de enige echte kans van de bezoekers net over het doel van Penneteau getrapt.

Hoewel de tweede helft met een paar minuten vertraging begon omdat de thuisfans vuurwerk afstaken, was het begin allerminst flitsend. Beide teams creëerden amper kansen. Tot Lukasz Teodorczyk opstond.

De Pool deed wat hij al een hele tijd niet meer deed: scoren. Op het uur lukte hij de gelijkmaker. Een afgeweken voorzet belandde voor zijn voeten en de spits trapte samen met het leer ook maandenlange frustratie hoog tegen de netten.

Tien minuten voor tijd stuurde Hanni Teodorczyk alleen op Penneteau af. Teodorczyk legde zijn 22e van het seizoen tegen de touwen.

In de slotfase nam Massimo Bruno de laatste twijfel weg: 1-3. Anderlecht mag zo een 34e titel bijschrijven op zijn palmares.

Score: 1-3
Goal(s): 27’ Bedia (1-0) , 59’ Teodorczyk 1-1, 81' Teodorzcyk (1-2), 87’ Bruno (1-3)

Charleroi:Penneteau, Mata, Martos, Dessoleil (65’ Tainmont), N'Ganga, Willems (20’ Marinos), Marcq, Diandy, Bedia, Saglik (79’ Hendrickx), Pollet
Anderlecht:Boeckx, Appiah, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Tielemans (58’ Acheampong), Trebel, Hanni, Chipciu (76' Bruno), Teodorczyk (85’ Thelin)

Geel: Marinos, Hanni

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Stade Pays de Charleroi