"Anderlecht heeft het nog stevig in handen"

DINSDAG, 2 MEI 2017, 16:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Na de klinkende overwinning vorige zondag tegen Club Brugge boekte Anderlecht in zijn jongste twee wedstrijden slechts één op zes. Moeten we ons zorgen maken? Journalisten Peter Vandenbempt (Sporza) en Jacques Sys (Sport/Voetbalmagazine) vinden van niet. "Anderlecht is zelfs de winnaar van de voorbije week."

Op een week tijd halveerde de voorsprong van Anderlecht op de nummer twee van acht naar vier punten. Zitten Club Brugge en Gent opnieuw in de titelrace of mogen de Anderlecht-supporters nog steeds op beide oren slapen? "Ondanks de één op zes deed Anderlecht de voorbije week de beste zaak", zegt Sys in zijn analyse van het voetbalweekend. De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine stipt aan dat Anderlecht de kansen had om vlot van Charleroi te winnen en dat het in Gent de partij altijd onder controle had.

"Het is vooral de volwassenheid, de onverstoorbaarheid en de rust waarmee Anderlecht zich in de titelstrijd presenteert, die hen tot grote winnaar van de voorbije week kroont", aldus Sys. Ook Vandenbempt is onder de indruk van de mentale kracht van Anderlecht. "Na de nederlaag tegen Charleroi hadden ze in paniek kunnen raken, maar ze maakten de juiste analyse. In Gent zagen we weer de ploeg zoals we ze kennen: beredeneerd, controlerend en met veel power."

Vandenbempt ziet wel één probleem: "Al drie matchen na elkaar is er een gebrek aan efficiëntie." Tot nu toe zonder erg. "Door de riante bonus, mocht paars-wit een fout maken zoals thuis tegen Charleroi." De voetbalman van Sporza Radio is er dan ook van overtuigd dat Anderlecht de titel zal pakken. "Al zal het minder snel gebeuren dan we vorige week dachten. Maar ze hebben het nog steeds stevig in handen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.