Anderlecht behoudt vijf punten voorsprong

ZONDAG, 30 APRIL 2017, 16:44 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tussen AA Gent en RSC Anderlecht eindigde andermaal op een scoreloos gelijkspel. Gent domineerde met z'n momenten in de eerste helft, maar Anderlecht had de controle in het tweede bedrijf. De Brusselaars hadden zelfs nog de beste kansen om een overwinning mee naar huis te nemen.

Anderlecht begon aan de partij zonder Tielemans, die licht geblesseerd was en ook donderdag tegen Charleroi niet in grote doen was. Trebel nam zijn plaats in en die kreeg meteen een warm welkom van de thuisfans, die zijn afgesprongen transfer naar AA Gent nog niet vergeten waren.

Gent begon het beste aan de partij en kwam af en toe dreigen zonder echt grote kansen te versieren. Anderlecht speculeerde met de snelle Acheampong op de counter en kwam er een aantal keren goed uit. Bij beide teams mangelde het echter aan precisie bij de laatste pass en de afwerking. De 0-0 halfweg was logisch.

Wie een furieus Gent in de tweede helft had verwacht, kwam bedrogen uit want Anderlecht nam de match resoluut onder controle. Hanni had kunnen binnen schieten toen hij moederziel alleen in de zestien de bal kreeg. De Algerijn sukkelde echter met de controle en zijn schot was te slap. Teodorzcyk stuitte niet veel later op een uitstekende Kalinic: de Pool kon de bal binnen tikken en deed het ook perfect, maar de keeper smeet zich voor de bal. Chipciu kon ook nog eens uitpakken met een knal, maar ook hier ging Kalinic snel genoeg plat.

Gent loerde op de counter, maar kwam er zelden uit. De thuisploeg kon enkel in de laatste tien minuten de druk nog wat opvoeren via een resem hoekschoppen en vrije trappen. Boeckx moest één keer een bal van onder de lat tikken, maar werd verder eigenlijk niet echt bedreigd.

De match eindigde zo op een gelijkspel. Gent lijkt nu finaal uitgeteld, al weet je maar nooit in de play-offs. Brugge kan plots weer lachen, al moeten zij zelf eerst nog winnen om weer terug te keren tot vier punten van Anderlecht.

Resultaat: 0-0
Goals: /

AA Gent: Kalinic, Gigot, Mitrovic, Gershon, Foket, Milicevic, Dejaegere (74' Verstraete), Saief, Kubo, Coulibaly, Simon (62' Kalu)
Anderlecht: Boeckx, Appiah, Spajic, Kara, Obradovic, Trebel (66' Tielemans), Dendoncker, Hanni, Acheampong (86' Bruno), Chipciu, Teodorczyk (72' Thelin)

Geel: 9' Spajic, 46' Kara, 58' Mitrovic, 93' Chipciu