De kunst van het tijd winnen

VRIJDAG, 28 APRIL 2017, 00:01 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - OPINIES Sporting Charleroi klopte vandaag Anderlecht met 0-1: proficiat daarvoor. Het was niet de mooiste match om naar te kijken, maar elke ploeg speelt naar zijn kwaliteiten en dat heeft Charleroi vandaag perfect gedaan. Eén fase uit de wedstrijd was echter ongezien ... 

Met nog een paar minuten op de klok krijgt Charleroi een hoekschop. De man het verst verwijderd van de cornervlag, Clinton Mata, strompelt op z'n dooie gemak richting bal om de hoekschop te trappen. Tot zover het gekende, maar toch al lichtelijk overdreven, tijdrekken. Van zodra de hoekschopvlag bereikt is, gaan de bordjes omhoog voor een wissel. En ja hoor, Mata gaat naar de kant voor Marinos. Het signaal om andermaal tergend traag naar de overkant te sloffen voor de vervanging en ondertussen uitgebreid de fans te groeten.

We zijn in het Astridpark wel wat gewoon op dat vlak, maar dit is toch ongezien. Charleroi heeft tijdrekken tot een kunst verheven in die ene fase. Zelfs de meest doorwinterde degradatiekandidaat hebben we dit nog niet zien doen. Dus beste Karolos, laten we dit soort komedie in het vervolg toch maar achterwege laten. We behoren immers toch tot de zes beste ploegen van het land, niet?



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.