Anderlecht verliest thuis van Charleroi

DONDERDAG, 27 APRIL 2017, 22:27 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft donderdagavond haar eerste nederlaag in de play-offs geleden. Charleroi won met 0-1 in het Constant Vanden Stockstadion. Een karrevracht gemiste kansen en een niet-gefloten strafschop bezegelden het lot van Anderlecht.

De eerste kans kwam er pas na twintig minuten. Sofiane Hanni legde de bal achteruit, waarna Dennis Appiah tegen de paal trapte.  Ook Charleroi moest het lange tijd met één grote kans stellen. Het schot van Amary Baby week af en zoefde maar net naast. Bij de derde kans uit de wedstrijd was het wel raak. Op slag van rust kopte Anderlechthuurling Hamdi Harbaoui de bal staalhard tegen de netten: 0-1, al ging er wel een duidelijke fout van Charleroi aan de goal vooraf...

Anderlecht kwam niet meteen furieus uit de kleedkamer, maar de eerste grote kans uit de tweede helft was wel voor paars-wit. Alexandru Chipciu besloot na een heerlijke actie van Adrien Trebel veel te centraal tegen een verdediger aan. Anderlecht nam de wedstrijd steeds duidelijker in handen, terwijl Charleroi op de counter loerde. Eén van die counters betekende bijna de doodsteek voor Anderlecht. Het schot van Clinton Mata strandde op de paal.

Na 75 minuten moest Anderlecht altijd een strafschop krijgen nadat Nicolas Penneteau Lukasz Teodorczyk vol in de nek raakte, maar Boucaut weigerde de bal op de stip te leggen. Anderlecht bleef aandringen en René Weiler gooide nog Isaac Thelin in de strijd, maar de 0-1 bleef op het bord staan.