Autoritair Anderlecht speelt Club Brugge op een hoopje

ZONDAG, 23 APRIL 2017, 20:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanmiddag een grote stap gezet richting 34e landstitel. Een ijzersterk paars-wit speelde uittredend landskampioen van het kastje naar de muur en Michel Preud'homme en co mochten blij zijn dat het slechts 2-0 werd. De kloof tussen Anderlecht en nummer twee Gent bedraagt nu acht punten.

Na de zware wedstrijd van donderdag voerde René Weiler twee wissels door. Basispionnen Boeckx en Trebel namen hun plaats weer in ten koste van Rubén en Acheampong. Anderlecht startte sterk aan de partij, alsof Manchester United niet in de benen zat. Onder impuls van een sterk middenveld drukte Anderlecht de bezoekers meteen tegen eigen doel.

Halverwege de eerste helft zette Anderlecht zijn veldoverwicht om in een doelpunt. Dendoncker zet een aanval op, doet een één-twee met Tielemans en knalt het leer vervolgens snoeihard voorbij Butelle. Na het openingsdoelpunt bleef Anderlecht aandringen. Een kopbal van Chipciu ging naast, maar iets voorbij het half uur was het opnieuw raak. Tielemans schildert een hoekschop op het hoofd van Kara en die buffelt de bal voorbij Butelle: 2-0.

De frustratie bij Club groeit en wanneer Teodorczyk verhaal gaat halen bij Vormer nadat die stevig tegen Spajic knalde, reageerde de Nederlander met een slag. Met geel kwam hij erg goed weg. Vijf minuten later zat de wedstrijd van Vormer er wel op. Hij ging stevig door op Tielemans en net voor de rust kreeg hij zijn tweede gele kaart.

Wie na de pauze een reactie van Club verwachtte, kwam bedrogen uit. De manschappen van Preud'homme hingen tegen de touwen en mochten blij zijn dat Anderlecht de score niet verder uitdiepte. Hanni, Kara en Trebel lieten de 3-0 liggen. Even was het schrikken toen Wesley de aansluitingstreffer liet liggen, maar ook in de slotfase waren de kansen nog voor Anderlecht. Teodorczyk, Tielemans, Obradovic, Thelin en vooral Trebel kregen nog mogelijkheden, maar ook zij scoorden niet. Tussendoor ontsnapte Limbombe nog aan rood na een tackle langs achter op de doorgebroken Appiah.

Geen Anderlecht-man die erom maalde. Paars-wit toonde vanavond waarom het de enige verdiende kampioen zou zijn. Na deze overwinning bedraagt de kloof met nummer twee AA Gent acht punten en met nummer drie Club Brugge negen punten. Nog zes wedstrijden te gaan, maar de bonus oogt mooi. De volgende opdracht: donderdag thuis tegen Charleroi.