9 op 9 voor Anderlecht na 3-0 winst

ZATERDAG, 15 AUGUSTUS 2009, 19:54 - Michaël

Anderlecht kwam deze avond thuis uit tegen Westerlo. De bezoekers maakten het paars-wit niet echt moeilijk. De thuisploeg won dan ook met 3-0 na doelpunten van Van Damme, Suarez en Boussoufa.

In een zwoel Constant Vanden Stock-stadion toonde Anderlecht zich in de eertse helft de beste ploeg. De kansen bleven echter beperkt want Westerlo bood hevig weerwerk en speelde goed mee. Pas na een klein half uur kwamen de Brusselaars op voorsprong dankzij een doelpunt van Van Damme: 1-0. Lucas Biglia zorgde voor de assist. Vlak voor rust verdubbelde Suarez de voorsprong: 2-0.

In de tweede helft hielden de troepen van Jacobs Westerlo goed onder controle. In de 63ste minuut liet Wasilewski de kans op de 3-0 liggen nadat zijn vrije trap net over het doel van De Winter ging. Nadien belandde de bal wel in de netten voor paars-wit maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Juhasz. De 3-0 belandde uiteindelijk toch op het scorebord dankzij Mbark Boussoufa.

Morgen komen enkele spelers van de A-kern die weinig speelkansen krijgen uit tegen Diegem voor een oefenwedstrijd. Woensdag volgt terug het echte werk want dan moet Anderlecht aan de bak tegen Lyon.