Anderlecht knokt terug tegen Manchester

VRIJDAG, 14 APRIL 2017, 01:07 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht and Manchester United hebben elkaar in evenwicht gehouden in de heenmatch van de kwartfinales van de Europa League. Paars-wit lag stevig onder in de eerste helft en slikte ook een goal, maar knokte zich in de tweede helft weer in de match en maakte gelijk.

Anderlecht begon met Thelin in de spits en Stanciu als spelmaker. Bruno en Acheampong vormde de flanken. Achteraan kreeg Nuytinck de voorkeur op Spajic. In de openingsfase kon paars-wit aardig meevoetballen, al was de intentie van Manchester wel meteen duidelijk. De Engelsen waren niet gekomen voor een scoreloos gelijkspel en zetten hoog druk. Anderlecht dreigde wel, maar kwam eigenlijk niet echt tot kansen.

Na het openingskwartier namen de Macunians dan de wedstrijd in handen. De man in balbezit werd genadeloos opgejaagd en paars-wit ontbrak het aan snelheid en precisie om zich van onder de druk uit te voetballen. Ibrahimovic en Lingard hadden de grootste kansen, maar Rubén kon met hulp van de paal een goal voorkomen. De dominatie van de bezoekers was totaal, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. De thuisverdediging kon steeds op tijd ingrijpen, tot tien minuten voor de rust wanneer Rubén kansloos was op de rebound van Mkhitaryan na een knal van Rashford.

Anderlecht kwam beter uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. De Belgische recordkampioen zorgde voor een aantal hete standjes voor de kooi van Romero, maar de laatste pass was steeds net niet goed genoeg. Manchester liet zich aan de overkant ook gelden via een bedrijvige Mkhitaryan die een uitstekende kans naast besloot.

De wedstrijd keerde pas echt toen een erg bleke Stanciu naar de kant ging voor Hanni en ook Teodorzcyk de onzichtbare Thelin uit zijn lijden verloste. Er zat plots meer tempo en duelkracht in het spel van de thuisploeg, al hadden Pogba en Fellaini (die stevig werd uitgefloten) ook wel kansen aan de overkant.

Zes minuten voor tijd was de laatste pass bij paars-wit dan toch eens goed: Obradovic trok perfect voor en Dendoncker buffelde de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Beide teams zochten nog een tweede treffer, maar die kwam er niet. Zo eindigde een aangename partij op een 1-1 gelijkspel. Anderlecht is daarmee zeker nog niet uitgeteld.