Anderlecht en Gent komen niet tot scoren

ZONDAG, 9 APRIL 2017, 19:54 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Anderlecht en AA Gent hebben zondagavond 0-0 gelijkgespeeld.  Anderlecht behoudt zo vier punten voorsprong op Club Brugge en zes op Gent.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Het tempo lag erg laag en er waren amper kansen. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Anderlecht kwam een pak scherper uit de kleedkamer. Na amper vijf minuten kreeg Youri Tielemans een uitgelezen kans om paars-wit op voorsprong te brengen, maar zijn schot strandde op de lat.

Nadien nam Gent het heft opnieuw in handen. De inspiratie bij Anderlecht verdween even snel als ze gekomen was.

In de slotfase creëerde paars-wit nog wat kansjes, maar de brilscore bleef op het bord staan.

Ondanks twee matige wedstrijden, begint Anderlecht aan Play-Off I met vier op zes. Ook Gent verzamelde al vier punten. Club Brugge blijft achter met één op zes.