Anderlecht houdt de drie punten thuis tegen Cercle

ZATERDAG, 8 AUGUSTUS 2009, 21:52 - Michaël

Na twee speeldagen behoudt Anderlecht het maximum van de punten want het klopte Cercle Brugge in eigen huis met 3-2. Anderlecht domineerde, maar Cercle kon op counter twee keer tegenscoren.

Jacobs gaf de voorkeur aan Legear en liet Chatelle op de bank startten. Na vier minuten spelen stond het bijna al 1-0, maar de lat voorkwam een openingsdoelpunt van Wasilewski. Het was slechts uitstel want na 12 minuten kopte Suarez de 1-0 voorbij Cercle-keeper Coppens op voorzet van Van Damme. Halfweg de eerste helft kon Portier de gelijkmaker binnen tikken. Silvio Proto en de hele defensie zag er hier niet te best uit. Drie minuten voor rust kwam paars-wit dan terug op voorsprong dankzij een owngoal van Boi: 2-1. Een derde doelpunt werd door Jo Coppens met een knappe reflex teniet gedaan.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers op het veld. Cercle kreeg meteen een kans via Iachtchouk, maar Proto kwam tijdig uit het doel en kon erger voorkomen. Anderlecht bleef wel de wedstrijd domineren en had enkele kansen gekregen om de voorsprong uit te diepen. Dat lukte even later dan toch: Biglia stuurde Boussoufa mooi diep en die liet Coppens kansloos: 3-1. De boeken konden dicht voor Cercle, maar dat was buiten Buffel gerekend die er nog 3-2 van maakte. Daardoor was het nog even spannend in de slotminuten, maar de zege van paars-wit kwam niet meer in gevaar.

Volgende week zaterdag ontvangt Anderlecht thuis Westerlo, dit al om 18u.

Uitslag: 3-2
Doelpunten: 12' Suarez (1-0) , 27' Portier (1-1), 42' Boi (2-1 og), 63' Boussoufa (3-1), 75' Buffel (3-2)

Anderlecht:Proto, Deschacht, Juhasz, Van Damme, Wasilewski, Biglia, Polak, Boussoufa, Suarez (90' Gillet), De Sutter (78' Kanu), Legear (76' Chatelle)
Cercle Brugge:Coppens, Boi, Portier, Evens, Nyoni, Viane, Gombami, Sergeant (68' Serebrennikov), Buffel, Bozovic, Iachtchouk

Geel: 45' Evens, 58' Boi, 71' Wasilewski