Al zeven maanden wachten op open training

DONDERDAG, 6 APRIL 2017, 14:52 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEBSITE - OPINIES We blikken even terug naar mei 2016, Roger Vanden Stock belooft om de banden met de supporters nauwer aan te halen in het komende seizoen (2016/2017). Bijna een jaar later zijn we nu. De Ketjes worden in de bloemen gezet bij evenementen en ook de Fan Board met daarin een aantal besturen van de supporterclubs, werd opgezet. Dat is allemaal positief. Maar waarom geen open trainingen meer?

Onder Besnik Hasi waren de open trainingen al heel zeldzaam, maar dit seizoen was er absoluuut geen beterschap. Op 14 september 2016 was er een sessie van 45 minuten in het Constant Vanden Stock Stadion. Dat was tot nu toe de laatste.

Bij elke gelegendheid krijgen de supporters te horen: "samen staan we sterk, samen naar titel 34", maar die samen is vooral bedoeld op diegene in de tribunes, getooid in paars-witte kleuren. Een goede actie trouwens. Met betrekking tot de open training, wordt de nog steeds geldende terreurdreiging aangehaald als grootste bezwaar. De wedstrijden van de reserven zijn echter wel toegankelijk.

Sommige supporters zullen die open trainingen niet belangrijk vinden, dat is een mening die we respecteren. Maar er zijn er ook anderen die zitten te wachten op het nieuws van een open training. Soms hebben de spelers er ook nood aan om de steun van het publiek te voelen buiten de competitie.

Tijdens de wedstrijd tegen Zulte-Waregem was de sfeer al optimaal in het bezoekersvak. Het paars-witte legioen stond 90 minuten lang achter hun helden. Hopelijk krijgen we opnieuw dezelfde sfeer komende zondag tegn Gent. We herinneren jullie trouwens nog eens aan onze actie Support the T34M!

Het lijkt ons niet slecht om af en toe de poorten van Neerpede open te gooien, indien mogelijk. Het zou leuk zijn voor de fans die tijdens de vakantie misschien eens met hun kinderen kunnen langs lopen. Zij zijn de toekomst, het zijn zij die de komende jaren de tribunes gaan paars-wit laten kleuren. Maar voor we het aan de volgende generatie overlaten, hebben wij ook nog een taak te vervullen. Afspraak volgende zondag om 18 uur in het Constant Vanden Stock Stadion !!

We're gonna support the boys in mauve and white..
That's what we're gonna do till we die...
Because the team that we love and respect, 
Is the famous Sporting Anderlecht

anderlecht-online forum