Anderlecht start met een overwinning

ZATERDAG, 1 APRIL 2017, 00:13 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft Zulte Waregem geklopt met 1-2 op de openingsspeeldag van play-off 1. Paars-wit doet daarmee een uitstekende zaak, want de West-Vlamingen staan dit seizoen bekend om hun uitstekende thuisreputatie. Door de overwinning, lijkt Zulte Waregem al uitgeteld voor de eerste plaats. Brugge en Gent staan beiden onder druk om de rol niet te lossen.

Na een flauw openingskwartier nam Anderlecht, met Trebel in de basis, toch stilaan het commando van de wedstrijd over. De eerste kansen volgden al snel en de thuisploeg was volledig onmondig. Teodorczyk zorgde voor het eerste gevaar, maar het was Chipciu die op aangeven van Tielemans de score opende. Een tweede goal hing in de lucht, maar Trebel, Tielemans en Hanni konden niet afwerken. Enkel Leye kon daar iets tegenoverstellen voor de thuisploeg. Zijn schot verraste Boeckx, maar ging toch nog een einde naast.

Franky Dury gaf zijn ploeg in de tweede helft meer presence voor doel. Hij bracht Gueye voor Kaya. De spits zorgde meteen voor dreiging. Zulte Waregem nam zo de wedstrijd in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Aanvankelijk kon Anderlecht nog wel makkelijk stand houden, maar gaandeweg kwamen de tegenaanvallen er niet meer uit. De gelijkmaker was onvermijdelijk en kwam tot stand na twee maal slecht verdedigen van Hanni op Dalsgaard. De eerste kopbal van de Deen werd nog met veel moeite gekeerd, maar 30 seconden later mocht hij opnieuw vrijstaand inkoppen en deze keer was het wel raak: 1-1 na 63 minuten.

Anderlecht had eigenlijk niet echt een antwoord klaar. De thuisploeg ging zelfs op zoek naar een tweede goal, maar een klasseflits van Tielemans zette orde op zaken. De middenvelder paste de bal perfect tussen de paal en keeper Steppe: 1-2. Teodorzcyk had nog de kans om de wedstrijd helemaal af te maken, maar hij miste alleen voor de doelman. Zulte Waregem had echter nog wat meer dreiging in huis. Boeckx moest met een duiksprong een bal uit de kruising halen en Gueyes knal strandde op de deklat. In het absolute slot werd onoordeelkundig uitkomen van Boeckx niet afgestraft dankzij een alerte verdediging.

Anderlecht brengt zo wel een moeilijke verplaatsing tot een goed einde. Door de overwinning staat het voorlopig vier punten voor op Club Brugge dat naar Gent moet. Beide ploegen moeten winnen om in het spoor van paars-wit te kunnen blijven. Zulte Waregem lijkt al tegen een onoverbrugbare kloof aan te kijken.

Score: 1-2
Goals: 20' Chipciu 0-1, 63' Dalsgaard 1-1, 75' Tielemans 1-2

Zulte Waregem: Steppe, Dalsgaard, Derijck, Baudry, Hamalainen, Marrone (89' Mühren), Lerager, Kaya (46' Gueye), Meïte, Coopman (79' Lepoint), Leye
RSC Anderlecht: Boeckx, Spajic, Kara, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans (89' Deschacht), Hanni, Trebel (84' Thelin), Teodorczyk, Chipciu (81' Acheampong)

Geel: Kara
Rood: /

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Regenboogstadionanderlecht-online forum