Lamah tekent morgen

DINSDAG, 17 AUGUSTUS 2004, 08:41 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht staat op het punt een contract te tekenen met de jonge Roland Lamah (16 jaar). Deze grote belofte heeft gisteren al met de A-kern getraind en heeft direct een goede indruk gelaten.

In het begin zal hij ingevoegd worden bij de kern van de beloften van Franky Vercauteren. "Maar zoals voor de andere jongens in deze kern staat de deur voor de A-kern ver open", legt de hulptrainer uit, die Broos zijn uitspraak tegen spreekt dat er de eerste 2 jaar geen nieuwe belofte de A-kern zal halen: "Neen , er zijn er enkelen die de grote stap kunnen zetten, maar ik noem geen namen.

Lamah zal morgen tekenen. "We willen absoluut zeker weten dat hij de speler is die we zoeken. Buiten de medische tests moet hij nog enkele extra tests afleggen", zegt Vercauteren. Lamah speelt bij de -17 jarigen van Frankrijk, en is van oorsprong Ivoriaan. Is dit een nieuwe Vanden Borre of Kompany. "Neen, verbetert Vercauteren. Zo vaak komt je een talent als Kompany of Vanden Borre niet tegen. Je moet ook niet gaan denken dat er elk jaar een 16-jarige is met zo'n talent."

Lamah is offensieve links-mid. "Hij is noch echt snel, noch extreem explosief, ik weet eigenlijk nog niet wat zijn beste plaats zal zijn. Hij is groot, heeft goed benenwerk en soepele spieren. We waren al geïnteresseerd sinds vorig seizoen, maar toen paste de overgang niet. Zijn eerste training heeft trouwens een goede indruk achtergelaten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.