Anderlecht voorbij Apoel naar laatste acht

DONDERDAG, 16 MAART 2017, 22:54 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft donderdagavond met 1-0 gewonnen van Apoel Nicosia. Paars-wit won ook al de heenwedstrijd met 0-1 en plaatst zich dus voor de laatste acht van de Europa League. Anderlecht kwam nooit in de problemen en miste nog een karrevracht aan uitstekende kansen.

Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd en versierde al in de eerste vijf twee minuten twee enorme kansen: Tielemans en Teodorczyk kwamen echter niet tot scoren. Anderlecht drukte door, maar ook Najar en Stanciu geraakten niet voorbij de bezoekende doelman. Aan de rust stond de brilscore nog steeds op het scorebord.  Paars-wit was zelf nooit in de problemen gekomen en had best een viertal goals kunnen maken... 

Apoel probeerde de forcing te voeren aan het begin van de tweede periode, maar kon Ruben amper bedreigen. Anderlecht nam al snel het commando weer over en kort na het uur zorgde invaller en 'Mister Europe' Frank Acheampong voor de doodsteek door de 1-0 tegen de netten te duwen. Paars-wit liet het tempo zakken en Apoel kwam nog wel wat opzetten, maar Rubén moest slechts één keertje ingrijpen op een afstandsschot.  De Cyprioten blonken vooral uit in het maken van fouten (30!), maar lieten maar weinig voetbal zien. Anderlecht plaatst zich zo makkelijk en voor het eerst sinds lang voor de kwartfinale van een Europese competitie. 

Score: 1-0
Goal(s):66' Acheampong 1-0 

Anderlecht:Rubén, Appiah, Kara, Spajic, Najar, Dendoncker, Tielemans, Chipciu (90' Bruno), Hanni, Stanciu (65' Acheampong), Teodorczyk (76' Kiese-Thelin)

Apoel Nicosia:Waterman, Milanov, Merkis, Roberto Lago, Ioannou, Gianniotas, Artymatas, Ebecilio (58' Yambere), Barral (78' Vander), De Camargo (73' Bertoglio), Sotiriou

Geel:Najar, Kara, Merkis, Lago, Barral, Ebecilio
Rood:

Scheidsrechter:Aliaksei Khulbakov (W-R)
Stadion: Constant Vanden Stock



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.