Anderlecht doet gouden zaak in Cyprus

DONDERDAG, 9 MAART 2017, 20:53 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft donderdagavond met 0-1 gewonnen op het veld van Apoel Nicosia. Paars-wit speelde lang geen perfecte wedstrijd, maar Nicolae Stanciu scoorde in de eerste helft een cruciaal uitdoelpunt.

Anderlecht monopoliseerde de bal in de eerste periode, zonder veel kansen bij elkaar te voetballen. Apoel Nicosia probeerde het paars-witte ritme te breken met een pak overtredingen.

Op het half uur kreeg Stanicu het leer voor de voeten na balverlies van APOEL. De Roemeen krulde de 0-1 voorbij de thuisdoelman.

In de tweede helft voerden de Cyprioten de druk op. Anderlecht was lange tijd nergens, maar gaf amper kansen weg.

In de absolute slotfase kreeg paars-wit zelfs nog twee grote kansen via Frank Acheampong en Massimo Bruno om de voorsprong te verdubbelen, maar de 0-1 bleef op het bord staan.

Anderlecht pakt zo zonder goed te spelen een gunstige uitgangspositie.