Anderlecht met droomscenario naar Turkije

DINSDAG, 28 JULI 2009, 22:41 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft zijn Europese start niet gemist. Het won vanavond thuis met 5-0 van Sivasspor en kan volgende week met veel vertrouwen en een goede uitgangspositie de return aanvatten in Turkije.

Anderlecht begon, met Jelle Van Damme in de basis, sterk aan de wedstrijd en greep Sivasspor meteen bij de keel. Na zes minuten had het al 1-0 moeten staan, maar Boussoufa trapte in het zijnet. Daarna kwamen de Turken wat meer in de wedstrijd, maar paars-wit bleef baas. Na 17 minuten spelen was de voorsprong dan toch een feit: De Sutter kopte op hoekschop de 1-0 voorbije de Sivasspor-keeper. Wat later maakte Boussoufa zijn misser van in het begin van de wedstrijd toch goed: na een mooie actie van Suarez kon Boussoufa de 0-2 op het bord zetten.

De aanvalsgolven van Anderlecht bleven elkaar opvolgen en de 0-3 bleef niet lang uit. Wasilewski kopte via de keeper op de paal en Chatelle was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken.

Na de koffiepauze bleef paars-wit vooruit voetballen, al lag het tempo wel aanzienlijk lager dan in de eerste helft. De Sutter en Boussoufa kregen nog enkele halve kansen, maar Petkovic keepte in de 2de helft een stuk attenter. Op 20 minuten voor het einde kreeg Chatelle een applausvervanging. Legear kwam in zijn plaats. Wat later mocht Frutos zijn comeback maken en hij leverde meteen de assist voor de 4-0. Met een hakje bereikte hij De Sutter die zijn tweede van de avond maakte. Gillet kwam de spits daarna vervangen.

Sivasspor moest de kelk tot op de bodem ledigen want Frutos maakte er in de laatste minuten nog 5-0 van, zowaar een forfaitscore. De vreugde bij de Argentijnse spits was groot.

Uitslag: 5-0
Doelpunten: 17' De Sutter (1-0), 23' Boussoufa (2-0), 33' Chatelle (3-0), 76' De Sutter (4-0), 90' Frutos (5-0)

Geel: 35' Bayrak, 61' Dereli, 64' Van Damme, 64' Tuncer

Anderlecht: Proto, Van Damme, Deschacht, Juhasz, Wasilewski, Boussoufa, Polak, Biglia, Chatelle (71' Legear), Suarez (74' Frutos), De Sutter (79' Gillet)
Sivasspor: Petkovic, Bayrak, Aydin, Dagasan, Kilic, Cakmak, Martin (46' Kamanan), Mbemba (46' Kavuk), Hayrettin, Dereli, Tuncer (72' Yilmaz)