Van Himst: "Anderlecht is aan het groeien"

DINSDAG, 28 FEBRUARI 2017, 07:32 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Paul Van Himst zit elke thuiswedstrijd trouw in de tribune. De voorbije maanden deden zijn ogen ook meermaals pijn van het voetbal dat Anderlecht liet zien, maar er is verbetering. "Stilaan zie ik weer Anderlecht-waardige dingen", zegt Van Himst tegenover Sporza.

"Ik zie elke wedstrijd verbetering", gaat Van Himst verder, "De ploeg is aan het groeien. De voorbije weken hebben we inderdaad geen hoogstaande wedstrijden gezien, maar ik zie stilaan toch weer Anderlecht-waardige dingen. Tegen Genk bijvoorbeeld heeft Anderlecht een goeie wedstrijd gespeeld.

Anderlecht is momenteel ook nog in de Europa League actief, maar Van Himst ziet daar niet echt een probleem in: "Het is misschien een voordeel voor Club Brugge, want ik denk toch dat het tussen hen en Anderlecht zal gaan voor de titel. Langs de andere kant beschikt Weiler over een hele brede keren en roteert hij ook vaak, dat heeft hij de voorbije wedstrijden al bewezen."

Youri Tielemans

De man bij Anderlecht momenteel is Youri Tielemans, in twee wedstrijden scoorde hij drie afstandschoten. "Een bewijs dat hij een goede traptechiek heeft", zegt Van Himst, die toch ook nog verbetering mogelijk acht voor Tielemans, "Het ritme in zijn spel kan soms toch nog wat hoger. Eerlijk gezegd vind ik dat hij best nog een jaar bij Anderlecht blijft, maar dat zal er niet inzitten. Als buitenlandse clubs met hoge bedragen afkomen wordt blijven moeilijk, zowel voor de speler, manager als de club."

"Als hij dan toch vertrekt zie ik hem het best renderen in Spanje, vooral door zijn technische capaciteiten, of Italië misschien Duitsland en Engeland zijn fysiek iets veeleisender.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.