Roef: "Niet bij Deportivo om te spelen"

ZATERDAG, 25 FEBRUARI 2017, 18:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In het magazine Fan! vertelt Davy Roef vandaag over hoe hij de voorbije maanden beleefde. Ook legt hij uit waarom hij koos voor een avontuur bij Deportivo La Coruña. "Herman Van Holsbeeck stelde me Deportivo voor, maar er werd me niets opgedrongen. Hij maakte me duidelijk dat als ik niet wilde, de deal niet doorging."

Velen, wij incluis (lees hier), stelden zich serieuze vragen bij de keuze van Roef. "Ik ben niet naar Deportivo gekomen om te spelen", klinkt het duidelijk. "Met een Poolse en een Argentijnse international zou elke speelminuut bonus zijn. Het is plezant om hier met een schone lei te beginnen. In België heb je al een geschiedenis. Hier kent niemand mij."

"Ik ben hier om te leren en om uit mijn comfortzone te raken. Het is de eerste keer dat ik enkele maanden alleen zal wonen", gaat Roef verder. Zelf koken, zorgen dat de was gedaan wordt, ... Roef hoopt dat dit hem ook op sportief vlak iets zal bijbrengen. "Bij Anderlecht volstaat het om iets aan de teammanager te zeggen en het wordt geregeld. Vanaf je zestiende word je er in de watten gelegd. Nu wil ik zelf dingen regelen. Een leider zal ik nooit worden, maar het zal me misschien helpen om meer voor mezelf op te komen."

Terug naar Anderlecht?

De andere lucht moet Roef ook rijker maken als doelman. "We trainen hier niet meer, wel anders. Zo heb ik als doelman bijvoorbeeld vaak potjes en poppen tussen mij en de keeperstrainer bij een oefening. Zo lijkt het meer op een wedstrijdsituatie. Interessant. Ik steek ook veel op van de ervaring van Tyton en Lux."

In juni zit de uitleenbeurt van Roef erop. Wat dan? Terug naar Anderlecht. "Ik heb geen probleem met de coach. Ik hoef geen goede vriendjes met hem te zijn. Het zal van mij afhangen of ik hem op andere gedachten kan brengen. Ik moet nu gewoon vooruitgang boeken. Als ik terugkeer, zien we wel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.