Roef: "Op meer krediet gehoopt"

ZATERDAG, 25 FEBRUARI 2017, 17:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ongeveer een maand is het intussen geleden dat Davy Roef Anderlecht tijdelijk achter zich liet om te gaan herbronnen bij Deportivo La Coruña. In het magazine Fan! vertelt hij vandaag uitgebreid over de voorbije moeilijke maanden. "Ik had het gevoel dat de trainer vanaf het begin niet achter mij stond."

Roef kreeg de voorbije zomer het vertrouwen van het bestuur, maar van coach René Weiler voelde hij dit niet. "Hij zei het me nooit persoonlijk, maar ik denk dat hij liever een meer ervaren doelman had gehad. Door mijn jeugdigheid steeds te benadrukken, zeg je niet niet letterlijk, maar het scheelt niet veel. Het bestuur haalde die ervaren doelman niet. Zij durfden het met me aan ... Nu zit ik hier."

"Ik dacht dat ik weer in het elftal zou komen"

Na een mistasten tegen Zulte Waregem vloog Roef begin november naar de bank. "Ik had al enkele weken minder gepresteerd en was dus al niet meer zeker van mijn plaats. Maar dat ik uit doel zou verdwijnen, zag ik toch niet aankomen. Ik had op meer krediet gehoopt."

Sinds hij zijn basisplaats verloor, trainde Roef naar eigen zeggen keihard. "Maar nooit kreeg ik het gevoel ooit terug in doel te raken. Zelfs niet als Boeckx minder zou presteren." Nochtans hoopte Roef aanvankelijk op een ander scenario. "De trainer zei dat hij Boeckx eens aan het werk wilde zien en dat het voor enkele wedstrijden was. Ik dacht 'hij wil me wat tijd geven en dan kom ik er weer in'. Maar dat gebeurde niet."

"Getwijfeld aan mijn kwaliteiten"

Mentaal waren het voor Roef moeilijke weken. "Ik twijfel gemakkelijk aan mezelf", bekent de doelman. "In die lastige periode heb ik mezelf enkele keren afgevraagd of ik wel de kwaliteiten heb om bij Anderlecht in doel te staan." De commentaren in de media deden Roef ook geen goed. "Op de duur ging ik geloven wat er over mij gezegd en geschreven werd. Ik ben dan ook gestopt met kranten en voetbalwebsites te lezen. Na het foutje in Saint-Étienne was ik de negatieve commentaren beu. Ik wilde toen enkele weken keihard werken, keepen en gerust gelaten worden."

"De eerste twee weken nadat ik mijn plaats verloor, heb ik niet meer gelachen op Anderlecht. Met grapjes moest men niet meer bij mij zijn. Thuis was ik ook niet de aangenaamste persoon. Het was ook moeilijk om me te motiveren om te trainen. Pas na een paar weken kon ik de klik maken en 'foert' zeggen. Ik heb toen ook een mental coach opgezocht."



anderlecht-online forum