"We konden ons verzoenen met B-kern"

DONDERDAG, 23 FEBRUARI 2017, 10:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Bij het begin van de voorbereiding oogste René Weiler heel wat opzien door een rist spelers, onder wie ook enkele jongeren met naam, naar de B-kern te sturen. In Sport/Voetbalmagazine geeft één van hen nu aan dat ze hiervoor begrip konden opbrengen.

Tien dagen na het begin van de voorbereiding stuurde Weiler Anthony Vanden Borre, Ibrahima Conté, Rafael Galhardo, Fede Vico, Aaron Leya Iseka, Samuel Bastien, Andy Kawaya en Nathan De Medina terug naar de beloften. Pas als ze bewezen voldoende fit te zijn, zouden ze weer bij de A-kern mogen.

In Sport/Voetbalmagazine lezen we deze week dat de beslissing van Weiler door de spelers zonder veel weerstand werd aanvaard. "Weiler is niet hypocriet en hiërarchie interesseert hem niet", zo vertelt één van de spelers anoniem. "Daarom konden we ons min of meer verzoenen met zijn beslissing." Volgens de speler sprak Weiler ook met enkele jongeren om hen meer uitleg te geven. "Hij was daarin overtuigend: hij had een keuze gemaakt, maar ons niet definitief afgeschreven."

Uiteindelijk zou enkel Andy Kawaya erin slagen om terug te keren bij de A-kern, maar net toen liep hij tijdens een duel van de U21 een zware blessure op. De rest zocht andere oorden op, definitief of op uitleenbasis.



anderlecht-online forum