Tielemans valt in en beslist wedstrijd

ZONDAG, 19 FEBRUARI 2017, 19:53 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht nasst Club Brugge aan de leiding. Paars-wit won de moeilijke uitwedstrijd in Oostende met 1-4. Youri Tielemans, die op de bank was begonnen, besliste de partij met twee heerlijk afstandsschoten.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Anderlecht. Chipciu omzeilde de buitenspelval en mocht alleen op Dutoit afstormen. De Roemeen was niet egoïstisch en legde perfect af voor de meegekomen Hanni. Die zette Anderlecht al  na twee minuten op 0-1. Het was een signaal voor een aantrekkelijk wedstrijdbegin. Anderlecht toonde veel goede wil en bij Oostende was Dimata de gevaarlijkste man.

Halfweg de tweede helft zette die Dimata de bordjes gelijk. Boeckx kon een bal niet klemmen, waarna Hanni handspel maakte. Geel voor Hanni en strafschop voor Oostende. Dimata miste niet. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan en beide ploegen wilden duidelijk winnen. Bruno en Dimata kregen nog kansjes, maar scoorden niet. Even was het schrikken toen Najar verzorging moest krijgen wegens bloed aan de knie. We gingen met 1-1 de rust in.

Na de pauze moet Anderlecht al snel drie wissels doorvoeren. Kara en Hanni raakten beide geblesseerd. Topschutter Teodorczyk verdraaide zijn knie, maar kon verder. Toen hij tien minuten tussen de lijnen stond, achtte Tielemans zijn tijd gekomen om de wedstrijd te beslissen. Met een heerlijke knal met rechts vanop twintig meter, maakte hij er 1-2 van. Twee minuten later tekende hij, nu met links, ook voor 1-3 en dit doelpunt was zowaar nog mooier.

Na de twee heerlijke treffers van Tielemans kregen we niet veel meer te zien. Anderlecht speelde de match rustig uit en Oostende geloofde er ook niet meer in. In blessuretijd maakte Teodorczyk er nog 1-4 van. Door deze overwinning blijft Anderlecht samen met Club Brugge aan de leiding.

Score: 1-4
Goal(s): 2' Hanni 0-1, 24' Dimata 1-1 (pen.), 67' Tielemans 1-2, 69' Tielemans 1-3, 90' Teodorczyk 1-4

KV Oostende:Dutoit, Marusic, Rozehnal, Godeau (75' Canesin), Milic, Jonckheere (73' Jali), Siani, Vandendriessche (79' Pedersen), Musona, El Ghanassy, Dimata
Anderlecht:Boeckx, Najar, Kara (46' Spajic), Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Hanni (58' Tielemans), Chipciu, Teodorczyk, Bruno (65' Acheampong)

Geel: 23' Nuytinck, 62' Hanni, 90' Milic, 90' Teodorczyk