Groep supporters plant protest tegen bestuur

ZONDAG, 19 FEBRUARI 2017, 11:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Een aantal suppotersclubs hebben opgeroepen om voor de wedstrijd tegen Oostende te protesteren. Niet tegen de spelers of de trainer, maar wel tegen het bestuur. De club betreurt deze actie, zeker omdat ze georganiseerd wordt door anonieme personen.

In een omzendbrief roepen enkele fanclubs op om spandoeken te tonen tegen het bestuur, zich in het zwart te kleden en het stadion pas te betreden als de wedstrijd tien minuten bezig is. "Daarna staan we volop achter de ploeg. Ons ongenoegen richt zich louter tegen het bestuur", zo klinkt het. In de brief wordt aan alle fans opgeroepen om elkaars mening te respecteren. "Deze actie mag geen problemen tussen de supporters onderling teweegbrengen."

In een reactie laat de club weten dat iedere supporter het recht heeft op een mening en om die geweldloos te uiten. "De supporters zijn de belangrijkste ambassadeurs van de club. De club betreurt echter dat een deel van de fans zondag  een actie tegen het beleid organiseert", klinkt het bij monde van woordvoerder David Steegen.

"Constructief overleg via Fan Board"

Steegen wijst erop dat de actie georganiseerd wordt door personen die hun naam niet bekend willen maken en ze valselijk de indruk wekken te werken vanuit de vorig jaar opgerichte Fan Board. "De actie wordt niet georganiseerd door de officiële Fan Board van RSCA. Het e-mail adres [email protected] vertegenwoordigt niet de dit seizoen opgerichte Fan Board waar vertegenwoordigers van alle supporters in zetelen. De actie werd ook niet besproken in dit overleg."

"De club betreurt de actie – we staan met z’n allen aan de leiding -  maar blijft open staan voor een constructief overleg met diegenen die niet akkoord gaan met de gang van zaken. Elke supporter kan terecht bij de vertegenwoordigers van de Fan Board (u vindt hun contactgegevens hier, red.) of in contact treden met de club via het officieel e-mailadres van de Fan Board: [email protected]", besluit Steegen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.