Ghelamco maakt zich nog niet teveel zorgen

ZATERDAG, 18 FEBRUARI 2017, 07:31 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Ze moeten gisteren toch wel eens gevloekt hebben bij Ghelamco toen de officiële reactie van RSC Anderlecht in de bus viel. De club wenst niet langer deel te nemen aan het project. De doodsteek voor het Eurostadion. Bij Ghelamco maken zich sterk dat Anderlecht zomaar niet uit het project kán stappen. 

Ghelamco laat in een officiël mededeling weten dat Anderlecht in oktober 2015 mee het beginsel-akkoord ondertekende en dus juridisch niet zomaar kan opstappen:
“We lezen in de brief die we ontvingen van RSCA niet dat de club uit het project stapt. Dat kan trouwens ook niet gegeven de door de club neergelegde documenten tijdens de openbare aanbesteding (best en finaal offer) als basis voor de offerte voor de kandidaat-bieders en vooral de ondertekening van het beginsel-akkoord dd. 28 oktober 2015.” 

Het lijkt er dus vooral op dat er op juridisch vlak heel wat over en het weer zal geschermd worden met ondertekende beloftes, Ghelamco die een bouwaanvraag indiende zonder paars-wit daar in te kennen. 

De gemeente Anderlecht ziet zijn kans schoon om de club in het Constant Vanden Stock Stadion te krijgen. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat als Anderlecht verhuisde naar het Eurostadion dat een enorm inkomstenverlies zou zijn voor de omliggende zaken en horeca. 
Eric Tomas, burgemeester van gemeente Anderlecht, wil het ijzer dan ook smeden terwijl het heet is: "Anderlecht heeft nog steeds een bouwvergunning op zak om het Constant Vanden Stock uit te breiden en die is nog altijd geldig. Volgende week komen we samen met het bestuur van de club om een aantal zaken te bespreken".





anderlecht-online forum