Harbaoui: "Ik speelde dankzij de pers"

DINSDAG, 14 FEBRUARI 2017, 19:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na amper vier maanden verliet Hamdi Harbaoui Anderlecht. In Sport/Voetbalmagazine vertelt hij deze week waar het is misgelopen. "Ik voelde nooit echt het vertrouwen van René Weiler. Toen ik tegen Westerlo bij de rust vervangen werd, had het begrepen."

Half september scoorde Harbaoui twee keer in drie dagen: eerst in Genk, daarna voor de beker tegen OH Leuven. "Toen kwam er van de media druk om tegen Westerlo met Teodorczyk en Harbaoui samen te spelen", vertelt de spits. Volgens Harbaoui had hij zijn basisplaats enkel te danken aan die roep van de pers. "Zeker. Weiler stond ook van alle kanten onder druk."

Maar het liep niet in Westerlo en Weiler hield Harbaoui na de rust in de kleedkamer. "Ik was de enige die vervangen werd en was het niet eens met die wissel. Volgens mij lag het probleem niet in de spits. We wogen allebei op de verdediging. Als Weiler meer geduld had gehad, hadden Teodorczyk en ik allebei gescoord, dat weet ik zeker."

Volgens Harbaoui had Weiler het van meet af aan niet voor hem. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat hij niet veel vertrouwen had in mij", zegt de Tunesiër. "Ik was verbaasd dat ik steeds minder speeltijd kreeg." Het dieptepunt was de partij op Charleroi. Harbaoui zat in de tribune en Weiler liet Deschacht invallen als spits. "Er zijn trainers met ballen en karakter en er zijn er die dit niet hebben. In mijn geval had Weiler geen ballen."

Harbaoui besefte dat het best was om andere oorden op te zoeken. "Maar ik ben altijd correct gebleven. Ik sprak er niet, zoals hij wel deed, over in de pers. Ik ben blijven trainen en heb de reserven aan overwinningen geholpen. Tot de laatste dag ben ik professioneel gebleven. Dat het bij Anderlecht niet gelopen is zoals ik wilde, vind ik niet erg. Zo'n dingen gebeuren in voetbal."



anderlecht-online forum