Dante, Kayembe en Dauda: de nieuwe Afrikaanse parels

DINSDAG, 7 FEBRUARI 2017, 20:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Sinds 1 januari mogen Aboul Dante, Edo Kayembe en Mohammed Dauda wedstrijden spelen voor Anderlecht. De drie 18-jarigen brengen het aantal beloftevolle Afrikanen bij de U21 zo op zes. Hoe speelden ze gisteren tegen Gent?

Idrissa Doumbia, Ciryack Olivier Dhauholou en Richard Kule Mbombo zijn voor de volgers van de U21 intussen vertrouwde namen. Dante, Kayembe en Dauda zijn nieuw. Purpleketje van onze Franstalige redactie trok gisteren naar de beloftewedstrijd tegen Gent en volgde het trio met meer dan gemiddelde interesse.

Abdoul Karim Dante

Verdediger Dante kan al mooie adelbrieven voorleggen. In oktober 2015 speelde hij met Mali de finale van het WK voor U17 en eind december werd hij in Mali verkozen tot belofte van het jaar. Dante vertoeft al even in Neerpede, maar pas in oktober werd hij 18 jaar en mocht hij een contract tekenen. 

Dante speelde tegen Gent op rechts in een driemansdefensie. Kobe Cools en Sebastiaan Bornauw stonden naast hem. Bij balverlies had het trio het soms moeilijk met hun positie omdat Morias op rechts en Amrani op links er niet altijd in slaagden de ruimtes goed op te vullen. Bij het Gentse doelpunt stond Perbet helemaal alleen: een slecht positiespel of een slechte communicatie? Het dient wel gezegd dat dit de eerste keer was dat de drie samenspeelden. Als Hannes Delcroix terugkeert, zien we sowieso een ander trio.

Dante kreeg regelmatig af te rekenen met Perbet en gaf de Franse topschutter niet veel kansen om iets klaar te maken. De Malinese international is sterk in de duels, aggresief in de goede zin van het woord en goed met het hoofd. In zijn uitvoetballen zat er wel nog wat afval, maar dat was bij de andere verdedigers ook zo. Al bij al kende Svilar een rustige avond, wat de verdienste was van zijn verdediging. We kijken ernaar uit om hem aan het werk te zien in een klassieke viermansverdediging.

Edo Kayembe

Na zijn doelpunt vorige week tegen Standard stond Kayembe voor het eerst aan de aftrap. Volgens zijn makelaar is de nummer tien zijn beste positie, maar gisteren speelde de linkspoot vanop rechts. Net als Jorn Vancamp had hij een voet in alle doelpunten. Van alle spelers die gisteren in actie kwamen, maakte Kayembe de sterkste indruk. Hij bracht leven in het spel van Anderlecht en de samenwerking met Vancamp was bijna perfect.

De technisch vaardige Kayembe zocht niet altijd naar zijn linkervoet en hij bracht de Gentse defensie regelmatig in de problemen. Kayembe kijkt niet op een inspanning en draagt ook in defensief opzicht zijn steentje bij. Zo kreeg hij in de tweede helft geel toen hij iets te hevig in duel ging. 

Mohammed Dauda

Dauda begon op de bank en mocht een kwartier voor tijd invallen. Het was zijn debuut voor Anderlecht. Dauda verving Vancamp diep in de spits, maar door zijn korte speeltijd is het moeilijk om hem al te beoordelen. Dauda kreeg één goede kans toen Kayembe hem alleen voor doel zette, maar zijn schot ging voorlangs. Vancamp en Kule Mbombo hebben er wel een serieuze concurrent bij als doelpuntenmaker bij de U21.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.