Hanni: "Trebel belde om zich te excuseren"

VRIJDAG, 3 FEBRUARI 2017, 07:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Raakt Sofiane Hanni door deelname aan de Africa Cup zijn basisplaats kwijt? De voorbije wedstrijden maakte Adrien Trebel zich onmisbaar op het middenveld en zagen we een veel betere Nicolae Stanciu. De plaatsen worden duur.

Heeft Hanni schrik om zijn plaats te verliezen? "Neen, het geeft de trainer gewoon extra opties. Er zijn nu meer grote namen en die kunnen al eens op de bank zitten, voor Anderlecht is dat positief. Je hebt zoveel mogelijk toppers nodig als je kampieon wil worden. Ik wist wat de situatie was toen ik naar de Africa Cup vertrok. Maar zelfs als je speelt, ben je de week nadien niet zeker van je plaats."

Volgens Hanni had Anderlecht iemand als Trebel nodig. "De trainer zei altijd dat hij een type-Defour zocht. Adrien heeft hetzelfde profiel. Ik denk dat zijn komst goed is voor Tielemans en Dendoncker. We hadden iemand nodig om hen de kans te geven eens uit te blazen. Adrien gaat renderen voor de ploeg en voor Youri en Leander."

Hanni en Trebel kennen elkaar van bij Nantes en zijn al jaren vrienden. Toch viel Hanni helemaal uit de lucht toen de transfer van Trebel bekendgemaakt werd. "Hij belde om zich te excuseren", lacht Hanni. "Hij mocht helemaal niets zeggen tegen mij, maar ik heb hem vergeven. Ik ben blij dat hij er is en ben zeker dat hij ons iets zal bijbrengen."



anderlecht-online forum