Zes voetbalbelgen: een probleem?

DONDERDAG, 2 FEBRUARI 2017, 18:34 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Belgische clubs moeten tegenwoordig zes zogenaamde voetbalbelgen op hun wedstrijdblad zetten. Belgen of spelers die voor hun 23e verjaardag drie jaar waren aangesloten bij een Belgische club. Vormt dit een probleem voor Anderlecht?

Voor de wedstrijd van morgen tegen Lokeren lijken Boeckx, Dendoncker, Tielemans, Bruno en Deschacht zeker van een wedstrijdselectie. Dat zijn er vijf. Delcroix of Vancamp wordt dus de zesde speler op de bank.

Als er iets met de vijf certitudes gebeurt, nemen ze wellicht  beiden plaats op de bank. In een noodgeval, kan met Svilar of Bossin nog een Belg worden toegevoegd aan de wedstrijdkern.

Voor de komende weken en maanden ziet het er nog beter uit. Acheampong (Afrika Cup) en Najar (geblesseerd) zijn namelijk ook voetbalbelg en op de terugweg. Met Kawaya beschikt Anderlecht binnenkort over een twaalfde voetbalbelg.

​​​​​​​Iedereen beschikbaar

Als iedereen binnenkort opnieuw beschikbaar is, lijken er met Boeckx, Deschacht, Tielemans, Dendoncker, Najar, Bruno en Acheampong sowieso zeven voetbalbelgen in de selectie te zullen zitten.  

Als er met meer dan één van hen iets gebeurt staan er met Delcroix en Vancamp twee vervangers klaar die de laatste weken geregeld de wedstrijdselectie haalden. In noodgevallen zijn er nog Svilar, Bossin en Kawaya.

​​​​​​​Probleem?

​​​​​​​Vormen die verplichte zes voetbalbelgen dus een probleem? Niet echt. Al kunnen spelers als Ruben, Capel en Thélin hierdoor wel eens in de tribune belanden.

​​​​​​​Volgend(e) seizoen(en)

​​​​​​​Paars-wit zal hier met het oog op volgend seizoen wel rekening moeten houden. Tielemans en Dendoncker zouden deze zomer wel eens kunnen vertrekken, de aankoopoptie van Bruno is nog niet gelicht en Deschacht zal geen tien jaar meer voor Anderlecht spelen.

​​​​​​​Gelukkig heeft Anderlecht met Faes, Heylen, Roef, Leya Iseka, Lukebakio en ook Matthys, De Medina, Lambrecth en  Kabasele nog een heel leger Belgen die in principe deze zomer terugkeren naar het Astridpark.

Doumbia, Sowah en Ganvoula worden pas in 2019 voetbalbelg. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.