Ganvoula: veel inzet, tactisch nog werk

WOENSDAG, 1 FEBRUARI 2017, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Met Sylvère Ganvoula van Westerlo realiseerde Anderlecht een opvallende transfer. Volgens La Dernière Heure betaalde paars-wit 900.000 euro voor de 20-jarige Congolees. "Voor ons was het wel een voorwaarde dat hij tot juni zou blijven", klinkt het bij Westerlo.

Westerlo haalde Ganvoula de voorbije zomer in de Turkse tweede klasse. Hij speelde voor Elazigspor, maar werd daar niet fatsoenlijk betaald. De aanvaller is groot en stevig, maar speelt nog te veel op intuïtie aangezien hij nooit een opleiding die naam waardig genoot. Tot zijn achttiende speelde hij in zijn vaderland Congo-Brazzaville. Vooral tactisch heeft hij nog wat werk.

Daar staat echter tegenover dat Ganvoula een enorme werkijver heeft en erg leergierig is. Toen hij bij Westerlo tekende, kampte hij met een grote conditionele achterstand. Daarom meldde hij zich al vier werken voor de start van de voorbereiding in Het Kuipje om iedere dag met de conditietrainer oefeningen te doen. De stille Ganvoula leerde in de Stille Kempen ook al een woordje Nederlands.

Bij Westerlo is men erg tevreden dat Anderlecht Ganvoula het seizoen laat uitdoen bij hen. "Anders kwam er geen transfer", vertelt manager Herman Wijnants in Gazet van Antwerpen. "Er waren nog clubs geïnteresseerd. Maar dat hielden we uit de pers om de speler niet zenuwachtig te maken."

Ganvoula wordt volgens Het Laatste Nieuws volgend seizoen wellicht de vervanger van Isaac Kiese-Thelin, die dan terugkeert naar Bordeaux.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.