Goed Anderlecht wint niet, ondanks resem kansen

ZONDAG, 29 JANUARI 2017, 23:24 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht is er niet in geslaagd de leiding over te nemen na het verlies van Club Brugge. Paars-wit had een vijftiental uitstekende kansen maar de bal wou er niet in. Standard had slechts één kans, maar moest na de eerste minuut al met tien verder. 

De wedstrijd was nog maar net afgetrapt, of Standard moest al meteen verder met tien. Mladenovic deelde een lichte trap uit aan Chipciu en kreeg een rood karton onder de neus: een zware sanctie. Paars-wit trachtte snel te profiteren van de man-meer-situatie. Trebel trof de paal en doelman Gillet onderscheidde zich meermaals op kansen van Teodorzcyk. Ook Tielemans en Chipciu probeerden het, maar werden gestopt door de Standard keeper.

Ook na de pauze trok Anderlecht ten aanval en Obradovic trof meteen de lat met een knap schot. Daarna gingen de aanvalsgolven toch wat liggen. De thuisploeg had wel veel balbezit, maar op een nieuw offensief was het wachten tot zo'n twintig minuten voor tijd. Dendoncker knalde van ver, maar werd gestuit door Gillet. Even later kwam Stanciu alleen voor goal, maar kon niet scoren. Hetzelfde gebeurde met Teodorzcyk. Even later kwam de Pool ook een teen te kort om een voorzet binnen te schuiven. In het slot van de partij devieerde de Pool een voorzet ook nog eens over. De ingevallen Hanni was er nog dicht bij met een vluchtschot dat de paal scheerde. Belfodil had ondertussen nog rood gepakt voor natrappen. Standard eindigde de partij zo met negen man, maar pakte wel een punt dankzij een uitstekende Gillet. Anderlecht mist zo de kans om de leiding te nemen, al had het daarvoor meer dan voldoende kansen...

Score: 0-0
Goals: /

Anderlecht: Boeckx, Appiah (64' Bruno), Spajic, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Trebel (83' Kiese Thelin), Tielemans, Chipciu, Teodorczyk, Stanciu (76' Hanni)
Standard: Gillet, Scholz, Goreux, Laifis, Kosanovic, Mladenovic, Dossevi (78' Mbenza), Marin, Raman (45' Fiore), Emond (10' Danilo), Belfodil

Geel: 47' Goreux, 52' Stanciu, 59' Spajic, 69' Gillet, 93' Bruno
Rood: 2' Mladenovic, 90' Belfodil

Scheidsrechter: Bart Vertenten
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum