Drie U17-spelers verlaten Anderlecht

DONDERDAG, 29 DECEMBER 2016, 10:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Drie spelers van de U17-ploeg van Anderlecht zoeken deze winter andere oorden op. De meest opvallende naam is die van Belgisch jeugdinternational Remco Evenepoel. De andere twee zijn Victor Peeters en Mathias De Grave.

Omdat een landstitel bij de U17 toegang geeft tot de Youth League, stelde Anderlecht een erg sterke U17-ploeg samen. Coach René Peeters kan beschikken over 23 spelers. Halfweg het seizoen leidt Anderlecht dan ook met acht punten voorsprong. Toch is niet iedereen tevreden. Zo'n grote kern heeft tot gevolg dat niet iedereen zoveel kan spelen als hij zou willen.

Zo besloot Victor Peeters al vroeg in het seizoen om terug te keren naar OH Leuven. Vanaf 1 januari mag hij er ook spelen. Verder ruilt aanvaller Mathias De Grave paars-wit voor Charleroi. Ondanks zijn vele doelpunten de voorbije twee seizoenen, voelde hij zich deze jaargang wat verwaarloosd door de coach.

De meest opvallende vertrekker is Remco Evenepoel (foto). In de zomer van 2014 keerde Evenepoel terug naar Anderlecht na drie jaar bij PSV. Na een goed begin hield een blessure hem lang aan de kant. Daarna raakte hij maar moeilijk weer op zijn vertrouwde niveau. Hij verloor zijn aanvoerdersband bij de Belgische jeugdploegen en afgelopen zomer vernam hij dat Anderlecht niet echt meer op hem rekent. Daarom ruilt hij Anderlecht nu voor KV Mechelen, waar hij zal aansluiten bij de U19.



anderlecht-online forum