​​​​​Teo beste topschutter van de eeuw?

MAANDAG, 26 DECEMBER 2016, 21:08 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Lukasz Teodorczyk scoorde tegen Charleroi al zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Maarliefst vijf eenheden meer dan Jelle Vossen, zijn dichtste belager. Maar hoe uitzonderlijk is zijn doelpuntenaantal?

​​Zestien doelpunten zou in het seizoen 2009-2010 al voldoende zijn geweest voor de topschutterstitel. Romelu Lukaku haalde het toen met vijftien goals.  Andere jaren in die periode volstonden zeventien of achttien doelpunten ook om topschutter te worden.

Jérémy Perbet kroonde zich vorig jaar tot topschutter met 22 doelpunten. Vier jaar eerder lukte hij er 25. Het record van deze eeuw staat echter op naam van Wesley Sonck. De kleine spits scoorde in het seizoen 2001-2002 maar liefst dertig keer.

Teodorczyk

Maar hoe ver komt Teodorczyk? De Pool zit aan zestien doelpunten in twintig wedstrijden (*). Als hij aan dat tempo verder gaat, zou hij 31 of 32 doelpunten maken. De laatste tien wedstrijden worden tegen betere ploegen gespeeld, maar daartegenover staat dat die clubs minder defensief voor de dag zullen komen.

De beste topschutter aller tijden zal Teodorczyk niet worden. Jules Van Craen en Arthur Ceuleers scoorden in het seizoen 1941-1942 elk 41 doelpunten. Maar als Teo echt 32 keer de weg naar doel kan vinden, wordt hij de beste topschutter sinds 1979-1980. Erwin Vandenbergh scoorde toen 39 keer.

Valt de motor van de Pool binnenkort stil? Haalt hij de magische kaap van dertig doelpunten? Of verwachten jullie zelfs nog meer van hem? Reageren kan onder dit artikel.
 
(*) Hij was er op de eerste speeldag nog niet bij
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.