Winst houdt Anderlecht in spoor van koplopers

DONDERDAG, 22 DECEMBER 2016, 22:18 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft AA Gent zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen aangesmeerd. Twee treffers van Teodorczyk en een wereldgoal van Chipciu beslisten de partij, al zal men bij Gent vooral naar de scheidsrechter wijzen.

Anderlecht begint goed aan de partij en na vier minuten krijgt Teodorczyk de eerste kans. Gaandeweg komt Gent beter in de partij en op het kwartier moet Boeckx een eerste keer zijn kunnen tonen op een poging van Perbet. Wat later verslikt de Anderlecht-goalie zich in een terugspeelbal. Simon kan het geschenk niet verzilveren, hij raakt de lat.

Halfweg de eerste periode is het wel raak. Simon vindt Milicevic en die mist niet: 1-0. Anderlecht is niet van slag en vijf minuten later hangen de bordjes alweer gelijk. Bruno vindt Teodorczyk en de Pool kopt binnen: 1-1. Anderlecht neemt het commando opnieuw over. Vijf minuten voor de rust gaat Esiti stevig door op Nuytinck. Scheidsrechter Lambrechts trekt rood, een streng oordeel. De rode kaart zorgt voor commotie op het veld en in de dug-outs. We gaan rusten bij 1-1.

Nuytinck begint nog aan de tweede helft, maar na vijf minuten moet hij toch gewisseld worden. Anderlecht neemt met een man meer niet meteen het commando over en ontsnapt wanneer ook Gershon de paal op zijn weg vindt. Maar efficiëntie is ook een talent en laat Teodorczyk als geen ander over deze gave beschikken. Nielsen verliest de bal en de Pool trapt droog zijn vijftiende doelpunt van het seizoen voorbij Rinne.

Gent blijft proberen, maar komt goed weg wanneer Lambrechts geen strafschop fluit voor een tackle van Gershon. Het derde doelpunt van Anderlecht komt er wanneer Chipciu na een wandeling aan het strafschopgebied staalhard uithaalt en de bal in de linker bovenhoek plaatst. Teodorczyk en Hanni missen daarna de kans op 1-4 en het wordt nog spannend wanneer Milicevic een strafschop omzet na een erg lichte fout van Kara. Het blijft 2-3 en Gent-coach Vanhaezebrouck wordt nog naar de tribunes verwezen.

Door deze overwinning blijft Anderlecht derde in de stand op twee punten van leider Club Brugge en één punt van Zulte Waregem. Gent valt voor het eerst dit seizoen buiten de top zes.

Score:2-3
Goal(s): 25' Milicevic (1-0), 29' Teodorczyk (1-1), 56' Teodorczyk (1-2), 74' Chipciu (1-3), 88' Milicevic (2-3, pen)

AA Gent:Rinne, Foket, Gershon, Nielsen (90+2' Coulibaly), Dejaeghere (72' Taravel), Neto Esiti, Saief, Milicevic, Perbet (83' Verstraete), Simon
Anderlecht:Boeckx, Najar, Kara, Nuytinck (51' Spajic), Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Bruno (93' Sowah), Chipciu (84' Stanciu), Hanni, Teodorczyk

Geel: 61' Obradovic, 79' Milicevic, 87' Kara
Rood: 37' Esiti

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Ghelamco Arena