"Boeckx is een geschenk voor een coach"

DONDERDAG, 22 DECEMBER 2016, 09:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Met amper twee doelpunten in zes duels kan Frank Boeckx fantastische statistieken voorleggen. De doelman toont niet alleen op het veld zijn waarde, ook ernaast. "Frank zorgt ervoor dat je een hechte groep krijgt."

Richard Stricker was coach van Boeckx bij Antwerp in het seizoen voor de doelman naar Anderlecht kwam. De Engelsman loopt hoog op met Boeckx, die volgens hem een enorme winnaarsmentaliteit heeft. Naast het veld scoort Boeckx met zijn goedlachsheid en optimisme.

"Frank is een geschenk voor een coach", vertelt Stricker in Het Laatste Nieuws. Volgens hem heeft elke groep een Boeckx nodig als de druk hoog is of de resultaten tegenvallen. "Frank is niet alleen een winnaar op het veld, hij zorgt ook voor eenheid in een spelersgroep." Dat doet de doelman met droge opmerkingen die een hele kleedkamer in de lach doet schieten en door met iedereen goed te kunnen opschieten.

Maar laat ons vooral toch niet vergeten dat Boeckx ook een uitstekende doelman is. "Alleen zagen veel mensen dit niet meer door de perceptie die ze van hem hadden", geeft Gunther Vanaudenaerde, ploegmaat van Boeckx bij Antwerp, aan.



anderlecht-online forum