Hoe gaat het met... Stefano Okaka?

DINSDAG, 20 DECEMBER 2016, 15:48 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE

Binnen een kleine twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Stefano Okaka.



Anderlecht

Okaka belandde bij Anderlecht nadat hij al een dozijn clubs had versleten in Italië en Engeland. Paars-wit legde drie miljoen euro op tafel om hem over te nemen van Sampdoria.

Okaka scoorde zeventien doelpunten in 49 duels voor Anderlecht. Voor het eerst leek hij op weg naar een beetje stabiliteit in zijn carrière.

Maar afgelopen zomer ging het helemaal mis. Een Chinese monsterdeal liep mis, waarna hij zwaar in aanvaring kwam met René Weiler.

Okaka vertrok uiteindelijk voor zes miljoen euro naar Watford in de Premier League.

Dit seizoen

In Engeland liep het allerminst van een leien dakje. Okaka debuteerde met een invalbeurt op de vierde speeldag, maar kwam niet verder dan een gele kaart. Nadien moest hij zeven speeldagen aan zich laten voorbijgaan met een dijbeenblessure.

Op speeldag twaalf en dertien mocht hij invallen en op speeldag veertien speelde hij zelfs negentig minuten. Nog steeds kon hij de nul niet wegvegen.

Tot Everton op bezoek kwam op speeldag vijftien. Okaka startte, en had met twee doelpunten een cruciale rol in de 3-2 overwinning tegen Romelu Lukaku en co.

De twee laatste wedstrijden, was de Italiaan echter alweer geblesseerd.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.