Waarom geen invalbeurt voor Faes of Vancamp?

MAANDAG, 19 DECEMBER 2016, 02:58 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - JEUGD Opvallend tijdens Anderlecht – Eupen. Paars-wit telde maar zes bankzitters door de blessure van Chipciu. Ook over de wissels viel wat te zeggen.

Zes bankzitters
 
Met Sowah, Faes en Vancamp zaten er drie achttienjarigen op de bank. Naast hen zaten ook nog Roef, Capel en Badji op de bank.
 
Waarom koos René Weiler niet voor een zevende bankzitters? Tot in de diepste krochten van het provinciale voetbal nemen trainers een zestiende (*) man mee als iemand uit de selectie twijfelachtig is.
 
Waarom selecteert Weiler dan geen negentiende man? Om aan te geven dat zijn kern te smal is?
 
Het is Weiler zijn keuze om spelers naar de U21 te sturen. Een beslissing waar wel iets voor te zeggen valt.
 
Maar als hij Deschacht, Harbaoui en Kabasele niet wil selecteren, zijn er nog voldoende andere opties.
 
Voor jongens als Amrani, Dewaele, De Jonge, Loua of Delcroix zou het een beloning zijn om eens mee te mogen met de ‘grote’ jongens en eens van het grote werk te mogen proeven.
 
Twee wissels
 
Ook de wissels van Weiler waren vreemd. Dat hij Capel bracht, was logisch.
 
Dat hij Bruno bij een 3-0 voorsprong naar de kant haalde om met Sowah met een defensievere rechtsbuiten te spelen, konden we al minder smaken.
 
Dat hij geen derde wissel doorvoerde was al helemaal vreemd. Bij de 3-0 op het uur was de wedstrijd gespeeld.
 
Waarom haalt hij de halfzieke Teodorczyk dan niet naar de kant om Vancamp wat minuten te geven? Of waarom gunde hij Faes zijn debuut niet in de slotfase?
 
Laat ons ondanks het bovenstaande niet vergeten dat Anderlecht een sterke match speelde. Zonder diep te gaan, scoorde het vier doelpunten. Met wat hulp van de bezoekende doelman, weliswaar.
 
In de competitie gaat het de laatste weken goed met Anderlecht. En dat is ook de verdienste van Weiler. Maar een beetje meer feeling met de jonge spelers, zou de Zwitser sieren.   

* In de lagere reeksen zijn er maar vier in plaats van zeven bankzitters.
 



anderlecht-online forum