Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

ZONDAG, 18 DECEMBER 2016, 10:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht sluit vanavond de negentiende speeldag af met een thuiswedstrijd tegen Eupen. Het zou wel eens een spectaculaire wedstrijd kunnen worden. In wedstrijden van de Oostkantonners vielen tot nu toe het meeste doelpunten.

Met 28 doelpunten gemaakt en 41 tegen is Eupen de aantrekkelijkste ploeg om naar te kijken in onze competitie. In achttien competitiewedstrijden en drie bekerwedstrijden kon Eupen nog maar één keer de nul houden: afgelopen dinsdag in de beker tegen Kortrijk. Daartegenover staat dat de Panda's in hun laatste negentien matchen amper drie keer niet tot scoren kwamen. 

Eupen mist wel enkele sterkhouders met een blessure. Doelman Van Crombrugge, middenvelder Lazare en flankspeler Ocansey zijn out, net als Jeffren en Timmermans. Hierdoor komen drie jonge Qatarezen Al Rawi, Al Bakri en Adi bij de kern.

Anderlecht speelde in tegenstelling tot Eupen de voorbije week geen bekerduel, zodat het eens een volledige week rust had. Paars-wit recupereert Stanciu, die terugkeert uit schorsing. Spajic (tweede schorsingsdag) en Acheampong (knieblessure) zijn er nog niet opnieuw bij. Ook Doumbia voegt zich bij het rijtje geblesseerde. 

Deschacht en Harbaoui moeten nog steeds niet rekenen op een selectie van René Weiler en dus zitten Faes en Vancamp opnieuw op de bank. Beiden speelden vrijdag met de U21.

Aftrap: 20u
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Boeckx, Najar, Kara, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Chipciu, Stanciu, Hanni, Teodorczyk
Invallers: Roef, Sowah, Faes, Badji, Capel, Bruno, Vancamp

Geblesseerd: Appiah, Acheampong, Doumbia, Kawaya
Geschorst: Spajic (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Kara

: : : EUPEN : : :

Mogelijke opstelling: Niasse, Diallo, Hackenberg, Blondelle, Al-Abdulrahman, Diagne, Luis Garcia, Cases, Defour, Onyekuru, Sylla
Invallers: Biersard, Radebe, Sanogo, George, Mouchamps, Taulemesse, Adi, Al Rawi, Al Bakri

Geblesseerd: Jeffren, Kenne, Lazare, Ocansey, Timmermans, Van Crombrugge
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Onyekuru

Vorige jaren:
2010-2011: 4-1
>>Resultatenhistoriek



anderlecht-online forum