Hoe gaat het met... Steven Defour?

VRIJDAG, 16 DECEMBER 2016, 16:12 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE - ANDERE Binnen een dikke twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Steven Defour.

Anderlecht

Defour ruilde in de zomer van 2014 FC Porto voor Anderlecht. Met de overgang was een bedrag van zes miljoen euro gemoeid. Het was niet enkel de duurste transfer uit de paars-witte geschiedenis, maar meteen ook één van de meest gecontesteerde.

​​​​​​​Defour was aanvoerder geweest van aartsrivaal Standard en had in die periode uitgepakt met een paar niet al te verstandige uitspraken over Anderlecht.

​​​​​​​Toch groeide de voormalige gouden schoen al snel uit tot een steunpilaar op het jonge paars-witte middenveld. In twee seizoenen speelde hij 85 wedstrijden, waarin hij goed was voor elf doelpunten en twintig assists.

De combinatie van de vijandigheid van een klein deel van de supporters en de ambitie om naar een grotere competitie te gaan, dreef hem deze zomer naar het Engelse Burnley, dat 8,6 miljoen voor hem neertelde.

Dit seizoen

Defour dwong vrijwel meteen een basisplek af in Engeland. Hij speelde er intussen elf competitiewedstrijden en was al goed voor één goal en drie assists.

​​​​​​​Opvallend is wel dat hij nog nooit de negentig minuten volmaakte. Een probleem dat hem ook bij Anderlecht achtervolgde. Vooral in zijn eerste seizoen in paars-witte loondienst.

Toch lijkt de pitbull een belangrijke rol te zullen spelen in de strijd om het behoud. Burnley staat momenteel dertiende, maar staat slechts vijf punten boven de degradatiestreep.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.