Kindermans: "Gaat het echt zo snel"

VRIJDAG, 16 DECEMBER 2016, 07:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jean Kindermans, technisch directeur van de jeugdopleiding van Anderlecht, is fier op de prestatie van Leander Dendoncker. "De prestaties van Dendoncker nemen wij vaak als voorbeeld voor de opkomende jeugd", zegt Kindermans.

"Ik zie Leander nog altijd toekomen als U15. Hij speelde toen als nummer 10, ik zag meteen dat dat niet gemakkelijk ging worden", zegt Kindermans, "Toen ik hem zag spelen zag ik dat hij veel meer mogelijkheden had als verdedigende middenvelder of centrale verdediger. Al waren hij en zijn familie niet onmiddellijk akkoord met mijn visie. Maar het is uiteindelijk toch gelukt om hen te overtuigen. En zie nu."

Grote voldoening

"Leander is nooit geen supertalent geweest", gaat de technisch directeur verder, "Niet zoals Tielemans en Lukaku en dergelijke. En net daarom haal je er veel meer voldoening uit als zo iemend doorbreekt en een vaste waarde  wordt. We kunnen alleen maar fier zijn op wat Leander al bereikt heeft. Hij is een voorbeeld voor onze jongeren dat je er met hard werk en doorzettingsvermogen toch wel geraakt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.